Forum > Lantra
[Lantra J1] Problem z Lantrą - źle chodzi, na jednym garze.
skali:
Wrzucam tu, bo może zostanie dla potomnych, gadałem ze znajomym ktory zajmuje sie instalacjami LPG i powiedział mi taki o to sposób na odpalenie auta na benzynie :)
Nie sprawdzałem tego osobiście ;>
Myśle że masz centralke gazu..
Wiec wciskasz centralke na włączonym zapłonie, potem sie ta centralka zapali, potem wcisnąć na około 15 sekund, dioda powinna zacząć pulsować i zgasnąć po jakimś czasie. Wtedy możliwe jest odpalenie autka na samym gazie.
Kolejne odpalenie jest już normalne (benzyna- po rozgrzaniu gaz)
pzdr :->
antek1122:
Witam. Odświeżam temat ponieważ dzisiaj sprawdziłem czy chodzi na wszystkich garach... i co sie okazało ? chodzi na 3 :/ Patrząc na silnik w ogóle nie chodzi na garze 2 od lewej strony;/ Po wyciągnięciu pierwszego kabla auto gaśnie. Po wyciągnięciu 2 nie ma różnicy. Po wyciągnięciu 3 chodzi troszke gorzej po wyciągnięciu 4 kabla gaśnie.. Panowie co to może być? Nie zdawałem sobie nawet z tego sprawy że już szmat czasu tak jeżdzę. Obroty trzyma na poziomie 1100 na gazie podobnie czasami mu wariują obroty i skacze do 1400 na gazie. ehh nie mam już siły ;/ Wykręciłem świece wszystkie okopcone czarne i ta 2 zalana. Po wyciągnięciu świecy tej 2 iskra jest
++wymieniłem świece i jest już lepiej na żadnym garze auto nie gaśnie ale na tej 2 świecy na wolnych obrotach nie ma żadnej różnicy na benzynie i na gazie. przez przypadek jechałem do sklepu z wyczepionym kablem z tej 2 świecy. Auto chodziło bardzo chu....wo przypomniałęm sobie włożyłem i jazda ogólnie ok jak na co dzięń ale czemu na tym 2 garze na wolnych obrotach nie ma różnicy ?
[ Dodano: 2012-02-18, 20:02 ]
wymieniłem dzisiaj kopułkę i palec i nadal to samo. Praca silnika poprawiła się ale i tak na tym garze chodzi gorzej ! co to może być ? ;/
[ Dodano: 2012-02-21, 10:52 ]
Czy jest możliwość że na przepustnicy mam uszczelkę przedmuchaną i akurat tylko na ten gar ? i że tak słabo przepala ? Jak to sprawdzić ?
[ Dodano: 2012-02-21, 13:13 ]
Dodaje zdjęcia jak wyglądają świece i pytanie od czego jest ten czujnik. Proszę o odpowiedź ! :)
Nawigacja