Forum > i30 GD

[i30] [Nowy] zmiana licznika - zegarów

<< < (2/5) > >>

joanmn:
Tez kombinuje z zamianą wskaźników na SUPERVISION. Do modeli i30 rocznik 2012+, od wersji Comfort w gorę można zainstalować dowolny, tak przynajmniej wynika ze schematu złącza M08.
Jadą do mnie w tej chwili 2 moduły do przeszczepu. Zaprzyjaźniony serwis Hyundai-a ma zająć się sprawą, gdyż temat też ich zainteresował.

flyman:
A czy ktoś może wie, jak zmienić stan licznika - korekta ODO?
Może da się samemu w tani sposób dostosować stan licznika z komputera głównego i tego w zegarach?

zrazik:
I jakie wieści?

U siebie planuję również kilka zmian dokonać mi licznik na supervision

paradoks1:
Czy ktoś już zmienił zegary?
W jaki sposób pozbyć się   kontrolki ciśnienia w oponach  ciągle świecącej. Widziałem że można zakleić gumą do żucia żeby nie świeciła :), można też chyba odciąć kabelek który wystawia sygnał do zegarów np na złączu licznika ale wolałbym jakiś cywilizowany sposób.
  Czy do korekty licznika  -licznik musi być zdemontowany czy da się to zrobić bez zdejmowania ?

[ Dodano: 2016-10-30, 09:04 ]
kosmos
Czy mógłbyś odszukać  schemat złącza które wchodzi do licznika w nowym I30 jest to podobno złącze M08 nigdzie nie znajduję :)
planuję wyłączyć kontrolkę ciśnienia w oponach po zmianie zegarów, a i może km da się podkręcić . Będę wdzieczny

kosmos2011:
Żeby ktoś przeczytał to co dopisałeś do postu [ Dodano: 2016-10-30, 09:04 ] w momencie gdy Twój post jest ostatnim w temacie musisz:

Po dopisaniu poprzez funkcję odpowiedź trzeba wejść w edytuj (z prawej strony postu) zaznaczyć całą treść postu, następnie iksem koło edytuj trzeba skasować cały post i na końcu poprzez odpowiedź należy wkleić całą treść i ponownie wysłać. To co zrobiłeś dotychczas powoduje że post wyświetla się jako przeczytany i nikt nie wie że coś dopisałeś.

"Programowanie" zegarów strona 18 http://forum.mojaceed.pl/viewtopic.php?f=45&t=511&start=340

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej