Forum > i30 GD

[i30] [Nowy] zmiana licznika - zegarów

<< < (3/5) > >>

Yahoou:
Czy podpowie ktoś jak dostać się do zegarów w i30 z 2016 roku tak, aby niczego nie uszkodzić i nie było później śladu po takiej operacji?

kosmos2011:
II

Yahoou:
Dzięki,  trochę  to rozjaśnia sprawę,  przynajmniej wiem gdzie są śruby. Ale jak ściągnąć ta górną  pokrywę z 1 rysunku? Tam są jakieś zaczepy, spinki? Mam to ciągnąć do siebie,  w górę czy w dół?  To samo dotyczy dolnej pokrywy, tej zaraz za kierownicą.

P.s.
A tak wogole  to co jest z tym forum...??? Zauważyłem,  że tylko kolega Kosmos. .. jest chętny, aby coś pomoc,  podpowiedzieć. ... A reszta? W kilku wątkach coś próbowałem się dowiedzieć i nikt poza   nim nie ma nic sensownego do powiedzenia. .. Pierwszy raz się spotykam z taką  społecznością,   a bywam na różnych forach: Renault Laguna Klub, Elektroda, Pentax.org.pl i innych i tam ludzie chcą innym ułatwić życie. ...

paradoks1:
Daszek chwyć z lewej strony i pociągnij do siebie powinien wyskoczyć jest na spinkach.
Dolna maskownica jest na 2 spinkach.Jak odkręcisz srubki  z obudowy i rozpołowicz obudowę stacyjki będzie łatwiej. zegary są  na 4rech  śrubkach. 15minut roboty

kosmos2011:
//www.youtube.com/watch?v=3BZtBRX62QY

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej