Forum > Accent
Pełna diagnostyka samochodów marki Hyundai emulator Hi-scan
kedar33:
Chyba faktycznie pozostaje Ci sprawdzenie innego interfejsu. Pozostają jeszcze problemy od strony ECU, ale to na koniec. Powodzenia
Tekkenmoor:
Raczej to wina interfejsu, bo sytuacja ta występuje w obu moich Hyundai'jach.
cobraswiecie:
Czy ktoś stosował urządzenie na bluetooth?
kosmos2011:
To jest temat o Cascade nie o ELM327. Informacje o interfejsach bluetooth uzyskasz wpisując w "szukajkę" fraz OBD LUB ELM.
andrzej351:
witam!mam podobny problem z Hi-scan... :-(
jestem posiadaczem Tucsona 2.0 crdi 4x4 2008r i ostatnio przy operacji wymiany sprzęgła uszkodził mi się czujnik temperatury w DPF (wyrwały się przewody ze środka czujnika).niestety reanimacja tegoż czujnika nic nie dała i kontrolka check engine zaczęła mrugać.
w międzyczasie kupiłem czujnik i czekam obecnie na przesyłkę,udało mi się też zainstalować i uruchomić HI-scana na moim laptopie.do połączenia się z ECU tuska użyłem interface OBD II który ma chipa FT232BL (pierwotnie kabelka tego z powodzeniem używałem z Fiatecuscan przy moich dwu Alfa Romeo )
dziś przy pierwszej próbie poprawnie połączyłem się z samochodem,pokazało mi dwa błędy.jeden lampki tempomatu i drugi uszkodzonego czujnika.
problem polega na tym iż próba skasowania błędów nic nie dała a mimo to przy kolejnych próbach zczytania błędów nic nie wykazuje i komunikacja zostaje zrywana.
czy problemem w tej sytuacji może być to że chip w moim kabelku ma końcówkę BL zamiast RL?
pozdrawiam!
Nawigacja
[#] Następna strona