Autor Wątek: Kontrolka od rezerwy paliwa!  (Przeczytany 6560 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bialas80

• Gość
Kontrolka od rezerwy paliwa!
« dnia: 30 Lipiec 2008, 20:41:40 »
witam wszystkich;]mam pytanko czy w accentach pierwszej generacji(moj 1995) nie montowano popularnego wskaznika na desce rozdzielczej tu gdzie np:swieci sie"reczny'' "air bag'',"akumulator''itd itp???bo do kiedy posiadm nie zauwazyłem takowego;[tylko musze "ufac"wskaznikowi zegarowemu...a moze spaliła(była spalona)zaroweczka i poprostu nie swieci:[z gory dzieks za podpowiedzi;]

meler

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Lipiec 2008, 23:45:04 »
Poczytaj sobie ten topic: http://forum.hyundaifanklub.pl/viewtopic.php?p=4224&highlight=#4224, masz tam odpowiedzi ;)

Zapala się bardzo późno u mnie poniżej ostatniej kreski zwanej E ;)

81wilku

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Sierpień 2008, 16:07:57 »
zeby nie było tak, ze bedziesz jezdził poniżej E i ci paliwa braknie a okaże sie ze zaróweczka była spalona:)
Ja tez jezdze do E i nic mi nie świeci, wole zawczasu zatankowac.

Siala

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Sierpień 2008, 20:55:33 »
U mnie kontrolka paliwa (żebrak) zapala się zawsze gdy tylko wsiadam do auta (PO ŻONIE) i przekręcam zapłon.
A tak poważnie. Zrobiłem na rezerwie 60 km w trasie i więcej nie chciełem rydzykować.
PZDR.

Grzesik1

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Sierpień 2008, 22:22:05 »
Cytat: "Siala"
Zrobiłem na rezerwie 60 km w trasie i więcej nie chciełem rydzykować.

no i bys zrobił jeszcze ok 20-30 i dalej byś nie pojechał.

Na rezerwie średnio ok 100km można przejechać

kml

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Sierpień 2008, 22:23:58 »
Cytat: "grzesik1"
Na rezerwie średnio ok 100km można przejechać

Ciekawostka: wyjątkiem od reguły jest np stary fiat tempra gdzie na rezerwie jest 12 litrów :shock:

Grzesik1

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Sierpień 2008, 22:28:57 »
Cytat: "kml"
wyjątkiem od reguły jest np stary fiat tempra gdzie na rezerwie jest 12 litrów

ale to jest forum dotyczące marki HYUNDAI więc moje stwierdzenie ni jak ma się do fiata ;p

Mi się tylko raz zdarzyło "wyssać paliwo do końca" i od momentu zapalenia się rezerwy zrobiłem 104km potem pchałem fure do CPN'u ;/

kml

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Sierpień 2008, 22:32:11 »
grzesik1, wiem ale tak mi sie przypomniało ;) BTW ja tam nie wierze w rezerwe bo w różnych samochodach pokazuje róznie. Generalnie staram się nie jeździć ze swiecącą bo z tego co patrzylem to wtedy jest ok 5 littrów u mnie więc trochę mało :/

bialas80

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Sierpień 2008, 16:33:15 »
dzieki :mrgreen: wszystkie podpowiedzi sa ok :mrgreen: Ale jezeli wskazowka u mnie "opadnie"juz az tak ze nie ma juz gdzie...!!i nie widze zapalajacej sie kontrolki od rezerwy :-/ to?co??domyslam sie ze spalona zaroweczka...?eh,jak to sprawdzic?co rozebrac i jak?

Vex

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Sierpień 2008, 22:40:45 »
Pytanie tylko czy jest jakikolwiek sens ?

Grzesik1

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Sierpień 2008, 05:16:08 »
przy dekielku zbiornika który jest pod siedzeniem jest przewód rezerwy.
Pewnie po podłączeniu go do - lub + powinna zapalić się kontrolka w liczniku

tommaj

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Sierpień 2008, 16:26:18 »
U mnie również księgowy zapala się dopiero gdy wskazówka jest parę milimetrów poniżej czerwonego E. I mogę jeszcze przejechać w mieście koło 70 km

mihu_24

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 23 Sierpień 2008, 16:27:51 »
Cytat: "kml"

Ciekawostka: wyjątkiem od reguły jest np stary fiat tempra gdzie na rezerwie jest 12 litrów

A pali 14 :lol:

kraszer88

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 19 Czerwiec 2009, 14:35:59 »
Chodzi mi o kotrolke rezerwy. Jezdziłem na bardzo niskim poziomie paliwa bo chciałem sprawdzic czy sie zapali kontrolka ale sie nie zapaliła. sprawdzałem już zarowke jest ok. Czy ktos wie co to moze byc??

bazyli87

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Czerwiec 2009, 17:32:17 »
To ja się podłączę do tematu i poinformuje, że mój accent ma zmienione zegary i troszke chyba szwankuje zegar od paliwa i ja na rezerwie przejeżdzam 200 km, a jak tankuje do pełna to nigdy wskazówka nie dochodzi do końca. Czy ktoś powie mi może jak to naprawić aby wskazywał prawidłowo....