Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster

Ile LS'em do 100km

<< < (2/7) > >>

Kucol:
moze i lepiej lata od golfa bo moze tam ostro licznk przekłamuje mój wzgledem GPS ma 100km/gdy na liczniku jest 101-102km/h a u kumpla w golfie 2 przekłamuje o 11 km/h

harabin:
Szerokość opony, powiew wiatru, czas reakcji, stan silnka i wiele innych czynników wpływa na pomiar no i jeszcze jeden najważniejszy bo nie moc się liczy tylko moment obrotowy :D

maspex:
Jedno trzeba Skupowi przyznac, w srodku czuje sie wieksze przyspieszenie i predkosc niz jest naprawde,dlatego wydaje sie szybkie,ale wlasnie kolo 11s do setki jest,glownie przez slaba skrzynie biegow

Silniki Alpha sa zywotne,opoznienie zmiany biegu,lekki poslizg na starcie i mozesz nawet 2s dluzej jechac, 13s to duzo,tyle Uno 1.1 60s mialem

Ja nawet nie chce probowac mierzyc przyspieszenia,no chyba ze bym od dwojki zaczynal, bo szybka zmiana z jednynki na dwojke jest zabojcza dla naszego gearboxa

AAAAAAaa i najwazniesze...ja nie mam katalizatora :) Usun sobie to odrazu bedzie fajniej latal

Kucol:

--- Cytat: "harabin" --- bo nie moc się liczy tylko moment obrotowy :D
--- Koniec cytatu ---

a Tu VW miał 15 Nm przewagi :P

jasiuekonom:

--- Cytat: "maspex" ---AAAAAAaa i najwazniesze...ja nie mam katalizatora :) Usun sobie to odrazu bedzie fajniej latal
--- Koniec cytatu ---

Teraz chory jestem, ale trochę się wykuruję, to pojadę do mechanika, żeby zobaczył czemu śmierdzi mi w aucie i od razu mi katalizator wywali.

--- Cytat: "maspex" ---Jedno trzeba Skupowi przyznac, w srodku czuje sie wieksze przyspieszenie i predkosc niz jest naprawde,
--- Koniec cytatu ---

To muszę przyznać, w porównaniu do golfa III, to w naszych skorupkach cholernie czuć prędkość.

--- Cytat: "maspex" ---a nawet nie chce probowac mierzyc przyspieszenia,no chyba ze bym od dwojki zaczynal,
--- Koniec cytatu ---

Ja wczoraj jak sprawdzałem, to do dechy i 1, szybka zmiana biegu na 2 i dalej praktycznie w miejscu stoję bo kapcia palił mi tak długo. Spróbuję jeszcze trochę delikatniej na początku żeby mniej mielił.

Jeszcze jedno takie pytanie co do katalizatowa, co mam wspawać zamiast niego?? Strumienice czy po prostu kawałek rury wydechowej??

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej