Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster

Ile LS'em do 100km

(1/7) > >>

jasiuekonom:
Witam, Panowie, pytanie za 100 pkt. Tak z ciekawości zmierzyłem dzisiaj przyspieszenie swoją skorupka i nie zachwycająco wyszło, a wynik był następujący 13,46 sekundy do setki. W ile wasze s-coupe rozpędzają się do tej prędkości? Co może być przyczyną tak słabych osiągów.
Pozdrawiam

Kucol:
wynik zły i niezły zarazem :)
bo fabryka podaje 11.2 s
mówili gdzieś ze w w 10 letnim aucie wynik tren spada o sekundę czyli 12.2 s
a ten Twój czas to masz z 1 przejazdu czy z kilku i wyciągnięta Średnia ??

pozdrawiam

jasiuekonom:
Nie, to jest tylko z jednej próby, leciuśko (ale minimalnie naprawdę) pod wzniesienie, ale takie małe, że ciężko okiem je wyłapać. Mi się wydaję, że to zły wynik. Miałem wcześniej golfa III GT 1.8 90 koni, który był dużo cięższy i z lekko zajechanym silnikiem i miałem 12 do 100, czyli moim zdaniem jest tragicznie ;(;(

PS: Dane techniczne czytałem, ale chciałem usłyszeć opinie użytkowników LS, jaki czas ich samochody osiągają.

vesoly:
A jak mierzyłeś czas i prędkość? Stoper i prędkościomierz w desce samochodu?
Pamiętaj, że prędkościomierz zazwyczaj przy 100km/h zawyża o około 5-6km/6 ale to najlepiej sprawdzić GPSem i wtedy rozpędzać do tych np.105 wskaźnikowych jeżeli jest zawyżane to wskazanie. Jeżeli chcesz mieć pewność to na TYM SAMYM odcinku zrób pomiar najpierw w jedną stronę a potem w drugą. Wyeliminujesz w sporym stopniu problem ze zmianą wysokości i przy okazji będziesz widział czy ta różnica aż tak znacząco wpłynęła na wynik.

jasiuekonom:
Już dzisiaj nie chciało mi się na stacje jechać, więc nie chciałem kursować bo już rezerwa, ale moim zdanie i tak wynik ten nie jest zadowalający, golfa mierzyłem na tym samym odcinku i w tym samym kierunku, trochę się zawiodłem, myślałem, że LS'y trochę lepiej latają. ;(;(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej