Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Santa Fe SM spalanie różnych wersji

<< < (2/4) > >>

suchar:
Tak wiem że nie ta wersja auta i silnika, ale wrzucę bo myślę że ciekawa informacja:

SF CM 2.2CDRi 155KM manual

Trasa Wrocław -> północne Włochy i z powrotem, około 2500 km.
Trasa to w większości autostrady i trochę "landówek" po naszej stronie i w Czechach.
Autostardy: stała prędkośc w granicach 130-140km/h, pozostałe drogi 90-120km/h
klima non stop - włączona
paliwo tankowane: Wrocław pełny zbiornik na Orlenie + 2 razy w Austrii
Załadowany jak cysterna: 5 osób + box na dachu

średnia z komputera - 8.5 l/100km
średnia z tankowania pod korek - 8.3 l/100km

To tyle. Uważam to za całkiem niezły wynik jak na tej wielkości auto (szacuję że całkowita waga przekroczyła 2.5 tony).

Halakm1:
Witam , mój santek 2.0 CRDI aut 2005r VGS 125km spalanie:
Minimalnie przy eco driwingu ( trasa Katowice Bielsko Biała ) to 6,7l
Średnio trasa wacha się od 7-8,5l  ( prędkości mieszane , spokojna jazda )
Miasto ( delikatnie ) to 10,2
Miasto normalnie to 11,5
Średnia ze wszystkiego ( przewaga miasto ) 9,5l
Średnio przewaga trasa 8,5l .
Czy orientuje się ktoś gdzie można kupić zaprawkę lakieru ( orginalną ) , albo jak odczytac kolor .
U mnie między słupkami mam napisy po francusku i ni .... nie mogę się zorientowac jaki mam kolor ( czarny metalik )

kosmos2011:
Wpisz tutaj numer vin http://www.neoriginal.ru/cat/hyundai i w linii "Цвет кузова" będzie kod lakieru. Może utwórz nowy temat bo ze spalaniem nie ma to nic wspólnego.

santa claus:
Ja już to kiedyś pisałem
"Miasto: *
- ok 9 bez korków
- 9,5-10-11 w korkach w zależności od wielkości i długości korka
 Po za miastem:*
- od 8 autostrada do 13 ( prędkości ślimacze 80-90 do dopuszczalnych ;) 160-170
 - teren hmm nawet 16

Dodatkowe ważne informacje: ja na kopytkach mam ATeki a na dachu bagażnik ( balkonik). A jeżdżę w miarę ekonomicznie.

* dane ze spalania wg komputera."

Minimalne na oponach szosowych ( w sumie to sliki już były), bez bagażnika dachowego, bez tony bzdetów w bagażniku wyszło mi coś jak u ciebie tzn. 6,5-7 l/100 a i jeszcze aktualne 190-200 na autostradzie warszawa-łódź - 13,5literka.

kamil3239:
No ja dzisiaj sprawdziłem swojego, pod sam koreczek 100km i znowu, wlazło 7,5l jazda przeciętnie 65%trasa 100-120, i 35% miasto. Myślę że nie jest żle zważywszy na automat i stały napęd, i strasznie wiało. A ogólnie jak sie kręce po mieście to tak 9,5 łyka.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej