Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Santa Fe SM spalanie różnych wersji

<< < (3/4) > >>

martinez98:
Ale tankowanie po 100km nie jest zbyt dokładnym miernikiem spalania. Raczej od fulla do rezerwy i znów do fulla

kamil3239:
Kolego Martinez, nie wiem o co ci chodzi, toż napisałem w jakich warunkach zrobiłem tą 100. I średnie spalanie też jest uwzględnione w moim wpisie. A tankowanie po 100km jest miarodajne, Bo wiem w jakich warunkach zrobiłem ten dystans. A Tankowanie całego baku pokaże ci średnią, która za każdym razem będzie inna, bo np.dziś auto stało w korku 30minut i klima na maksa. I to według ciebie jest miarodajne spalanie na 100? nie sądze ;-)  :-P

martinez98:
Jeśli jeździsz w tych samych warunkach to spalanie na całym baku masz dokładniejsze. Jak zatankujesz po 100km na innej stacji to nie wiem co takie spalanie Ci daje. Jak idealnie po 100km zrobisz w tych samych warunkach tankowanie na tej samej stacji, tym samym dystrybutorze, to szanse na miarodajny wynik rosną. To miałem na myśli.

kamil3239:
chłopie, nie mogę zaczaić twego toku myślenia. To chyba bardziej dokładniej mi wyda po 100km zatankować kiedy wiem że nie stałem w korku 40 minut, albo stałem. Niż po 800km, kiedy w tych km mam 50 rozruchów, 1,2h stania i działania klimy. Podałem miarodajny wynik spalania mego auta, a ty co chcesz mi wmówić, chrzanisz o jakiś dystrybutorach. Amoże pogadajmy o twoich testach :-P . Co masz żal że twój tyle nie pali :?:  :mrgreen: Żeby cię zadowolić dziś zatankowałem do fula po przejechaniu w różnych warunkach 600KM bo i miasto dużo km, i trasa trochę a także i jałowa praca na klimie i podobnie 8 na 100, jak w mordę strzelił. Dziękuje,gazu mi nie trzeba :-)

Mistrz:
Panowie, wy nie macie powodu się sprzeczać i robicie niepotrzebne zamieszanie. Kamil ma na myśli mierzenie spalania w jeździe typu trasa (a przynajmniej ciągła jazda bez korków), a martinezowi chodzi o mierzenie średniego spalania jakie mamy na codzień z uwzględnieniem postojów w korkach i krótkich tras. Każdy z was ma swoją rację, jednak dla kieszeni liczy się to co mówi martinez, ponieważ (przykladowo) to że samohcód w trasie spali mi 7, a na codzień mi pali 9 (krotkie trasy itp. korków nie mam bo na wsi mieszkam) to mimo że wiem że w trasie pali 7 to dla mnie sie to nie liczy i malo mnie to interesuje bo płacę za 9l.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej