Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster

S coupe przerywa, kłopot z szybami

<< < (5/5)

maspex:
masz zwarcie, najprawdopodobniej robiles cos przy radiu,jakis kabelek pod napieciem sobie tam lata tam

bezpiecznik od podswietletnia masz obok zbiorniczka wyrownawcznego(tam masz skrzyneczke jeszcze z bezpiecznikami), t/lamp chyba to bedzie,pozdrawiam

Cendra:
bezpiecznik sprawdź jeszcze raz, mi tak się działo jak w Ponym źle podłączyłem radio, ale wtedy mi paliło bezpiecznik

psy si tec:
mi sie tak dzialo jak mialem przepalone styki od dlugich...ymienilem kombajn i po sprawie

skali1991:
Dzięki wielkie, macie racje z tym bezpiecznikiem, wczoraj go znalazłem, okazało sie że jest spalony. pali nawet 30A bezpiecznik jak włącze postojówki ;O
Wczoraj go zawatowałem, odpaliłem auto, włączyłem postojówki, a nagle sie pojawił dymek spod skrzynki bezpieczników koło zbiorniczka wyrównawczego :-/

Zaraz zobacze z radiem, najlepiej je całkowicie odłącze i sprawdze czy nie pali bezpieczników na postojówkach :-x

skali1991:
Jednak okazało się ze wina tkwi w radiu ;D Pamiętam że kiedyś jak montowałem nowe radio był tam jeden niezailozowany przewód, niewiedziałem że to prądowy, więc go zostawiłem xD
I okazało się że to on był całym winowajcą, bo dotykał masy. Na szczęście teraz jest wszystko dobrze, przewody po izolowane, podświetlenie licznika tj. światła postojowe świecą bez zarzutu :-D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej