Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
S coupe przerywa, kłopot z szybami
skali1991:
Witam! ;)
Dzisiaj chciałbym zabrać sie troszeczke poważniej za Hultaja i chciałbym sie dowiedzieć pare rzeczy.. Po pierwsze czemu dzieje sie tak, że szyby z wielkim oporem otwierają sie i zamykają, miał ktoś taki problem? ( mam szyby elektryczne) Po drugie na wysokich obrotach silnik przerywa.. jest to dość uciążliwe podczas wyprzedzania ;/ Czy wymiana świec zapłonowych załatwi sprawe? Po trzecie ile mniej więcej czasu zajmie wyciągnięcie licznika?
Z góry dzięki za odp :-P
Pozdrawiam!
on86:
--- Cytat: "skali1991" ---Po pierwsze czemu dzieje sie tak, że szyby z wielkim oporem otwierają sie i zamykają, miał ktoś taki problem?
--- Koniec cytatu ---
Wina może leżeć po stronie prowadnic-przerdzewiałe i pokrzywione-lub po stronie plastikowych bolców przymocowanych do szyby lub też może wystarczy prowadnice nasmarować. Jeśli to nie jest żadne z tych to może być mechanizm podnoszenia szyb lub silniczek. Ale to tylko takie gdybanie Nie rozbierzesz nie przekonasz się ;-)
--- Cytat: "skali1991" ---Po drugie na wysokich obrotach silnik przerywa..
--- Koniec cytatu ---
Obstawiałbym uszkodzony przepływomierz. Przy jakim zakresie Ci przerywa kolego i czy na biegu jałowym przy tych obrotach też to występuje?
psy si tec:
Czy tzw. wystrzaly na LPG sa przyczyna uszkodzenia przeplywomierza?
Cendra:
--- Cytat: "psy si tec" ---Czy tzw. wystrzaly na LPG sa przyczyna uszkodzenia przeplywomierza?
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli potrafią pękać puszki na filtr powietrza, to przepływka jak najbardziej, może oberwać...
norton91:
--- Cytuj --- Po drugie na wysokich obrotach silnik przerywa.. jest to dość uciążliwe podczas wyprzedzania
--- Koniec cytatu ---
Lepiej wymien odrazu swiece z przewodami, tylko kupuj oryginalne albo jakiejs dobrej firmy...
--- Cytuj --- Po pierwsze czemu dzieje sie tak, że szyby z wielkim oporem otwierają sie i zamykają, miał ktoś taki problem? ( mam szyby elektryczne)
--- Koniec cytatu ---
Ja obstawiam zardzewiałe prowadnice.
Nawigacja
[#] Następna strona