Forum > Pony / Excel
problem z uruchomieniem - pony gaźnik
T_O_M_A_L_A:
Witam
Mój pony jeździ na gazie. Wczoraj zmieniłem membrany w reduktorze i wyregulowałem luzy na zaworach. Gaz też regulowałem. Dzisiaj miałem cały dzień z problemy uruchomieniem silnika. Trzeba żyłować rozrusznik kilka dobrych sekund zanim zaskoczy. Nieważne ciepły czy zimny, ale im cieplejszy tym krócej. Jak już zaskoczy to jedzie ok.
Przed wymianą był tylko problem na zimnym silniku z uruchomieniem, miało być lepiej a tu d... .
Gaz regulowałem sposobem z "poematu o gazie", pomijając pkt I, bo już dawno nie miałem benzyny.
Układ zapłonowy jest cały nowy (kable WN, palec, kopułka) , sprężanie taż powinno być okej, chociaż nie sprawdzałem, zobaczę jutro.
Zostaje jeszcze mieszanka, ale już nie mam pomysłu jak to wyregulować.
Proszę o sugestie.
Pozdrawiam
T_O_M_A_L_A:
Poradziłem sobie :)
Wszystko było okej tylko zapomniałem odkręcić śruby od dyszy która zawsze przepuszcza gaz bez udziału membran. Pali "na dotyk".
ArturS:
Co Ty masz za silnik? W podpisie że 1.5 12V - były takie? Myślałem, że były wyłącznie 8V :-o
T_O_M_A_L_A:
Silnik mam przełożony z poniacza z gaźnikiem FBC. Tam, żeby spaliny były bardziej czyste (bo był katalizator) zrobili koło głównych zaworów wtryskowych jeszcze takie małe, wspomagające. No i w sumie jest 12V i niby trochę więcej mocy.
medive:
mam podobny problem z zapalaniem i nie wiem co z tym faktem zrobić :/
wyciągam ssanie do końca wciskam sprzęgło i na zimnym silniku są problemy żeby zapalić czasem jak doda się gazu to łatwiej idzie zapalić ale to dopiero za 3 razem
Nawigacja
[#] Następna strona