Forum > Pony / Excel
problem z uruchomieniem - pony gaźnik
T_O_M_A_L_A:
medive, jeśli chodzi o twój problem to prawdopodobnie wina leży po stronie pompki paliwa. Możliwe, że pęknięta jest membrana i paliwo schodzi do baku podczas dłuższego postoju. Acha, jeszcze może pomóc kilkakrotne wciśnięcie gazu do oporu przed zapaleniem. W gaźniku poniacza jest membranka, która między innymi zaciąga paliwo w czasie wciskania gazu gdy silnik nie pracuje.
Sokół:
Ja mam podobny problem jak kolega medive z tym że odpalam z LPG. Mysle, ze może to być spowodowane niskimi temperaturami i potrzeba wymiany membrany w reduktorze. A jak już zapali to kopci tak białym dymem, ze wycofac nie idzie bo nic nie widac z tyłu ... Nie wiem czy takie kopcenie jest normalne. Jak złapie odpowiednia temperature to wszystko jest ok ;|
medive:
dzięki za rade postaram się dzisiaj sprawdzić to i dam znać co i jak..
ScApi:
To Kopcenie to norma, bynajmniej u mnie i na PB, puki silnik sie nie rozgrzeje troszkę po dymi, przyłóż rękę do wylotu tłumika zobaczysz że owe chmurki zaczną się skraplać na Twojej dłoni. A im zimniej i bardziej wilgotno tym to zjawisko bardziej widoczne, to gaźnik chociaż na wtryskach też występuje ale w mniejszym stopniu.
T_O_M_A_L_A:
Sokół, jaki masz reduktor? ile śrub do regulacji?
Nawigacja
[#] Następna strona