Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Światła do jazdy dziennej - Hyundai Santa Fe
Hulltay:
Witaj Olaflarry, oczywiście masz rację jedno i drugie to DRL'y jak sam skrót "mówi" (chodziło mi tutaj - jak w moim przypadku, o zupełnie osobne lampy nie powiązane z oryginalnym oświetleniem Santy) i zgadzam się z Twoją słuszną uwagą co do żarówek H4 to nie to samo co żarnik może acz nie musi być problem :)
Waldemar:
Moim zdaniem i rozwiązaniem DRL to ja bym podłączył do H4 i halogeny bym zostawił w spokoju bo mogoł się przydać ,w starym forum było to opisywane DRL i dzwonili chłopaki do gościa co rozprowadza to że w koreańcach i japońcach może to nie zadziałać bo u nas jest inne sterowanie jak w samochodach produkowanych w europie nie pamiętam dokładnie o jakieś sterowanie chodziło że my mamy impulsowe czy coś takiego trzeba by jeszcze raz dowiedzieć się,wstarym forum było to opisane i sprzedający mówił aby podjechał ktoś do elektryka i popytał (*czy sterowanie włączania świateł jest u nas po przez masę coś takiego )
Hulltay:
A masz rację chodzi o wysterowanie sygnału plusem lub minusem, w hyundaiu było akurat odwrotnie niż w opisywanym urządzeniu.
OlafLarry:
Poszperałem troszkę i z tego co wyczytałem to zgodnie z prawem nie można ani z przeciwmgłowych, ani z drogowych ani z mijania robić świateł dziennych. Dzienne muszą mieć homologacje na dzienne. Mijania mogą świecić wyłącznie z tylnymi pozycyjnymi. Wynika z tego że bezinwazyjnie nie ma możliwości zamontować w santa fe świateł dziennych zgodnych z obowiązującymi przepisami. Ot Polska....
Hulltay:
No i mamy jasność sytuacji co do światełek :)
Nawigacja
[#] Następna strona