Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Gaśnie podczas jazdy.
felkner:
dziki1971:
Witam odpiąłem przeplywomierz i teraz nie gasnie przy wyzszych obrotach,auta troche zmulone ale narmalnie pracuje,wychodzi nato ze padłe,nieodpowiednio dobieroło mieszanke paliwa.
bartekk377:
Witam borykalem sie z podobmym problemem ze silnik gasl mi niespodziewanie pozniej mial problemy z odpaleniem . sugerowalem sie paliwem syf w baku zapchany filtr okazalo sie ze to byl zawor egr ktory sie blokowal a wkoncy zie calkowicie zablokowal i niemoglem odpalic auta pomogla kapiel zaworu w nitro i czyszczenie oraz dawka WD40 ;D mam nadzieje ze pomoglem
felkner:
marian_admwz:
Mam podobny problem ze swoim autem. Gaśnie przy obrotach powyżej 2 tys. niezależnie czy ciepły czy zimy. Wystarczy odczekać 1-2 min i odpala. Nie pokazuje błędów, dwa razy wyskoczył check, i błąd niskie ciśnienie paliwa. Pierwsza diagnoza zapchany filtr lub pompa. Filtr paliwa wymieniony, pompa ok. Nadal to samo. Teraz podejrzany jest zawór EGR który ewidentnie jest uszkodzony, dmucha spalinami i na wyższych obrotach coś w nim grzechocze. Czy może być on przyczyną gaśnięcia ?
Nawigacja
[#] Następna strona