Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
[Coupe GK] stuk w lewym tylnyn kole w gk 2.0 2005r
21mariusz03:
Koło zauważalnych luzów nie ma, wydechem ruszam o wszystkie strony i nie ma opcji zeby az do podlogi doszedl...
[ Dodano: 2014-07-16, 07:15 ]
Dzwięk nagrany. Słyszalny jest gdzies od 1:01. nie chodzi mi o to trzeszczenie tylko to dudnienie w tle... jezdzilem po kostce. Aktualnie nie mam jak dodadac pliku na yt wiec przesyłam link do niego. Nagrane telefonem
https://docs.google.com/file/d/0B_x3Ykkmg3NBNWd0MWJGbzl4cE0/edit?usp=docslist_api
DriverOpolskie:
Mariusz,jak sam pisałeś,przy uginaniu auta coś puka.Dlaczego więc nie poprosisz kogoś,aby naciskał,a sam leżąc pod autem patrzył w którym to miejscu.Bardziej przydał by się do tego kanał.Trzymając dłonią za amor,na pewno wyczujesz,że to on.Cholera stuki faktycznie jak by z uderzania rury o podwozie.No ale jeżeli uważasz,że to nie to.
21mariusz03:
No nic byłem dziś na innej stacji i dalej nic nie wyszło po trzepaniu i bujaniu całym autem.. Wszyscy stawiają na amortyzator.. Zauważyłem tylko jedna ciekawa rzecz... miesiąc temu gdy kupowałem auto amor w tym kole miał sprawność 75/76%. Po wymianie górnego mocowania na nowe oryginalne(to pogorszyło tylko sprawę), wymianie łącznika i poduszek stabilizatora i przejechaniu >1000km Sprawność tego amora spadła do 70% WTF ? No nic umówię się z zaprzyjaźnionym mechanikiem co porozkręca to zawieszenie i jak nic nie znajdzie to w ślepo się amortyzator wymieni ehhh trudno oby to było tylko to...
tomotg:
Witaj,ja się zmagam z podobnym ustrojstwem tylko,że w Sonacie.Też wymieniłem amory,górne mocowania,tuleje(niewszystkie).WYczuwam lekki luz przy górnym wahaczu i prawdobodobnie tuleje pływające są do wymiany.Nie jest to takie łatwe do zdiagnozowania poprostu metoda prób.
Na stacji diagnostycznej byłem z 5 razy i nic nie wykryli.
21mariusz03:
Wiec tak:
Wymiana mocowania i lacznikow tylnego stabilizatora - zero efektow
Wymiana gornego mocowania amortyzatora - zdecydowane nasilenie problemu
Wymiana amortyzatorow na kyb - zdecydowana poprawa i na kostce juz jest cisza. Lewy amortyzator byl juz powaznie zmeczony. Jednak gdy wjade w dziure lub zjade z kraweznika wystepuje pojedynczy stuk wydaje mi sie ze zdecydowanie glosniejszy niz w prawym kole.. czy to zawieszenie tak glosno chodzi czy jeszcze gdzies jakas tuleja moze byc walnieta ? Na zadnej stacji nic nie wychodzi...
Nawigacja
[#] Następna strona