Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster

[Coupe GK] stuk w lewym tylnyn kole w gk 2.0 2005r

<< < (2/4) > >>

21mariusz03:
Witam
bylem dzis na kolejnej stacji diagnostycznej i oczywiscie nic znowu nie wyszlo... jak dociskalem auto to koles powiedzial ze dzwiek dochodzi jakby z gornego mocowania amortyzatora.. ale bylo wymieniane na nowe hyundaia... co tam na gorze moze jeszcze halasowac ?

Złośnik:
Mocowanie skrzyni biegów ???
Sprawdź maglownicę - jeśli masz luz nawet niewielki to będzie walić jakby padł Ci drążek lub końcówka albo wahacz.

21mariusz03:
Stuk dobiega z tyłu ...
dobra więc tak. wyciszone wszystko co się da łącznie z klapą, jej zamkiem i półka i kanapą, nic nie lata po nadkolach i pod dywanikami bagażnika.Wymieniona lewa tylna poduszka amortyzatora(mocowanie) oryginalna hyundaia, tuleje stabilizatora oraz jego łączniki na nowe(reszta gum ok żadnych luzów). Stuki jak były tak są. Gdy jadę po kostce to tłucze się niesamowicie(na idealnie równym asfalcie nic nie słychać)... Zaciągałem nawet ręczny aż do zablokowania tylnych kół aby wykluczyć zaciski... żadnych skutków. Dzisiaj samemu uginałem tylna lewa cześć auta i przy uginaniu go w dół było słychać takie leciutkie pukniecie(jakby leciutko puknąć w mebel) jakby coś przeskakiwało... gdy przyłożyłem palec do górnego mocowania amortyzatora to było na nim czuć to pukniecie... dodam ze w górnym mocowaniu nic się nie rusza.... Jakieś pomysły? boje się dać 700zl w wymianę amorków jakby okazało się że to nie to....

DriverOpolskie:
Głupio zapytam,jesteś pewien że nie jest to stuk układu wydechowego o podłogę ?

Złośnik:
Jest jeszcze szansa na luz na łożysku piasty.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej