Forum > Getz
[Getz] Belka zawieszenia przedniego
albert:
Pół roku temu wymieniałem belkę przednią i wahacze. Koszt belki 565 zł, koszt wymiany 800 zł łącznie z wymianą wahaczy, szczęk i linek hamulca ręcznego oraz ustawieniem zbieżności. Belkę kupiłem na Allegro, pasowała idealnie, z ustawieniem zbieżności nie było problemu.
robaszek127:
Na olx była oryginalne sanki ale cena coś 1200 czy 1500. Cena powala jak za taki element a do tego z blachy gorszej niż w maluchu.
Na alledrogo są firmy NTY więc zamiennik za coś ok 460zł więc sporo ale taniej niż oryginał. Wybór jest oczywisty bo nie ma co słuchać ASO bo oni mają stawki które zabijają więc lepiej popytać się gdzie indziej.
Z mojej strony bym sam montował zamiennik i tyle. Zaś dać prawie 2tys w ASO to lepiej opchnąć samochód i kupić inny :-D
Silencebreaker:
Właśnie co ciekawe, to nie w ASO mi taką stawkę rzucili (gdyby to było ASO, to jeszcze bym zrozumiał :D )
Ok, dzięki, czyli nie trzeba się przejmować tym co gadają i po prostu poszukać innego warsztatu i brać zamiennik. Dzięki za podpowiedzi, właśnie coś mi ta stawka średnio się podobała :)
robaszek127:
Trzeba niestety szukać mechanika dobrego i uczciwego a z tym trudno mimo, że ich pełno. Do tego hyundai ma często chore ceny za części jak widać po tych sankach silnika. Do tego materiał kiepski więc rdzewieje a wtedy używki nie warto kupić bo nie lepsza będzie od starej.
Do tego dawniej w sklepach twierdzili, że hyundai to japończyk więc ceny drogie :-D
marrgoss:
--- Cytat: "robaszek127" --- Na alledrogo są firmy NTY więc zamiennik za coś ok 460zł więc sporo ale taniej niż oryginał. Wybór jest oczywisty bo nie ma co słuchać ASO bo oni mają stawki które zabijają więc lepiej popytać się gdzie indziej.
--- Koniec cytatu ---
No właśnie z zamienników na All. króluje NTY. Mam w związku z tą belką pytanie do tych, co ją wstawiali - czy nie ma problemów z dopasowaniem i wymianą i jak wygląda ona jakościowo?
Nawigacja
[#] Następna strona