Forum > Getz
[Getz] Belka zawieszenia przedniego
kosmos2011:
Model po 2005 ma takie same sanki jak przed.
Mały Budda2207:
Odświeżę temat. Chciałem zakonserwować swoją belkę, ale podczas czyszczenia okazało się, że jest dziura. Na razie nie wielka, ale jest. (autko 12 letnie). Belka już kupiona na allegro za 580 zł. Umówiony jestem na wymianę po 1 listopada. Jak wymienię, napiszę koszt tej wymiany.
Aktualizacja w dniu 04.11: wymieniłem belkę. koszt 350 zł ze zbieżnością. W tym koszcie są jeszcze dwa łączniki stabilizatora i dwie gumy od haka rury wydechowej. A stara belka masakra. Od góry też już były niezłe wżery rdzy. Więc jeśli macie autka 10 letnie i starsze, sprawdźcie sobie jak u Was to wygląda.
Nakamakakami:
Cześć, również jestem ze śląska i czeka mnie wymiana przedniej belki. Znalazłem na allegro za 575, wydaje mi się, że mówimy o tej samej. Czy mógłbyś dać namiary na miejsce gdzie dokonali Ci wymiany za cenę 350 oraz ile trwała wymiana? Byłbym bardzo wdzięczny :).
Mały Budda2207:
Ja wymieniałem w Katowicach, na Brynowie. Warsztat na ul. Kłodnickiej o nazwie AutoKlinika. Zeszło półtora dnia, bo gościu kończył jeszcze jakiś inny samochód.
Silencebreaker:
Cześć wszystkim :)
Pierwszy mój post na forum (poza przywitaniem :))
Ostatnio na przeglądzie też dostałem ochrzan za przerdzewiałą belkę (1.3l 2004r)... Przyszło zmierzyć się z jej wymianą.
I w związku z tym, mam pewne pytanie:
Jak pytałem o wymianę w serwisie, to powiedzieli, że tylko oryginał (ponoć 1600zł plus 400zł robocizna) bo jak się kupi zamiennik (znalazłem między 700-900zł), to on podobno nie do końca pasuje, trzeba naciągać, więc robocizna może wzrosnąć dwukrotnie, oni nie gwarantują, że będzie ok z geometrią, itd...
Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem, żeby zamiennik nie pasował, bo widziałem, że część ludzi zakładało chyba nieoryginalną belkę? Czy to jest tylko wymysł serwisu? I czy stawka za robociznę wydaje Wam się ok?
Co do oryginalnej części, nie mogłem nigdzie w internecie zlokalizować (przynajmniej ta godzinka googlowania niczego nie dała), to jest cena narzucona przez serwis przy sprowadzeniu części.
Z góry dzięki!
Nawigacja
[#] Następna strona