Forum > Getz

[Getz] Belka zawieszenia przedniego

<< < (5/13) > >>

marrgoss:
Polecam...
Wymianę :)
Miałem to samo w zeszłym roku po przeglądzie. Poczyściłem, zamalowałem antykorozyjnym środkiem (najlepszym jaki znalazłem w polecanych w testach środków antykorozyjnych), dałem baranka i po zimie rdza wylazła na całego.
Przed kolejną planuję wymienić to ustrojostwo bo silnik i skrzynia siada i już ciężko biegi wchodzą niektóre.

Tiesto83:
Dzięki. Ku temu też się skłaniam, bo w sumie auto jest ok. Przeraża tylko liczba elementów, które ta belka trzyma. Wiele z nich nie da się wyjąć bez demolki.

Akustyczny:
Cześć,
u mnie już też belka po wymianie. Używana OEM za 380 zł na popularnym portalu na A ;)
Do wymiany były też śruby podwozia, silent-blocki, złącze elastyczne tłumika (zapewne rozpadnie się przy wymianie belki), i bodajże 1 wahacz. Całość faktycznie nie do rozłożenia "bez demolki", a przyjemniej potwierdził to mój mechanik.
Ale korzyści są ogromne = bezpieczeństwo i zaliczone bez problemu badanie techniczne.

Tiesto83:
Gratulacje :) Również szukam okazji na przyzwoitą używkę, choć jak trafię nówkę w promocyjnej cenie (ktoś? coś?) to także nie pogardzę. Tyle, że u mnie wersja polift.

Akustyczny:
Dzięki :)
Jeśli chodzi o wersję lift, to najlepiej przeszukać po VIN katalog części i sprawdzić jakie sanki pasują do Twojego Gacka. Na All***o są nowe sanki OEM <700zł o numerze części 62401-1C200.
Jeśli chodzi o używane OEM, to trzeba mega się przyjrzeć i najlepiej zadzwonić - okazuje się że łatwo kupić złom zjedzony rdzą..
Do wersji sprzed liftu (moja) te same sanki pasowały do kilku pojemności i rodzajów paliwa. Może do wersji polift też tak jest.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej