Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Błędy skrzyni biegów - automat, szarpanie
NieAmator:
jeżeli nie wymieniałeś długo oleju to mogło wypłukać tłoczki. Stary olej był gęstszy i jak w przypadku motodoktora ,,uszczelnił" wnętrze asb jeśli wymieniłeś olej to mogło wypłukać tłoczki i teraz przepuszczają ciśnienie co skutkuje szarpaniem.
martinez98:
Olej wymieniłem od razu po zakupie, ale kiedy ktoś wymieniał? cholera wie. Jakie tłoczki masz na myśli?
A co do konwertera jakieś konkrety może? co takiego może być nie tak, że szarpie zawsze tylko po odpaleniu auta?
I jeszcze sprawa błędów, wie ktoś czym się podłączyć żeby odczytać ze skrzyni?
NieAmator:
tłoczki miałem na mysli elektrozawory przepraszam za wprowadzenie w błąd znajdują się pod sterownikiem ASB o ile się nie mylę. Filtr oleju też zmieniałeś?
martinez98:
Filtr w tej skrzyni jest od strony silnika, więc lipa. Pomogłoby odczytanie błędów skrzyni może, ale informacji na temat jak i czym - brak.
NieAmator:
całkiem niedaleko masz do gdańska zamiast wróżyć tu z fusów lepiej podjechać do kogoś kto zajmuje się ASB znalazłem jakiś warsztat który się tym trudni. http://asbgdansk.pl/index.php Jest to co prawda pierwszy lepszy warsztat znaleziony w google, ale oni powinni pomóc twojemu santkowi ;) czekam na rozwój sytuacji. Niech odczytają błędy i dalej będziemy myśleć. Filtr wiadomo powinien być zmieniony z olejem.
Nawigacja
[#] Następna strona