Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Błędy skrzyni biegów - automat, szarpanie
martinez98:
Czy ktoś miał okazję czytać błędy sterownika skrzyni w santa fe 2.7 z automatem? szukam od pewnego czasu informacji jakim interfejsem i programem by się to udało. ELM327 nie dał rady, albo coś robię źle.
Problem jaki mam to szarpanie po odpaleniu silnika i ruszeniu. Jest kilka szarpnięć i potem już nie ma się czego czepić do zgaszenia auta. Gdyby nie to szarpanie na początku nie czepiałbym się.
cezaros:
Rozumiem że olej wymieniałeś dopiero potem zacząłeś się interesować błędami ze sterownika. to szarpanie co opisujesz to typowy za mały poziom oleju w skrzyni (skoro póżniej nie szarpie).
martinez98:
Pudło i znów pudło niestety. Olej wymieniany, poziom poprawny. To szarpanie mam od dawna, ale podejrzewałem do tej pory silnik. Jednak obecnie charakter szarpania wskazuje na skrzynię. Czasem przy wyższych czasem niższych obrotach silnika kangurzy.
cezaros:
To w takim razie konwerter w skrzynce powoli się z tobą żegna, teraz szarpie bo nie chce żebyście się gwałtownie rozstawali ze sobą. W sumie to bardzo kulturalne z jego strony, że dostajesz wypowiedzenie umowy o współprace z wyprzedzeniem.
A tak poza żartami jak przyjdzie ten dzień kiedy nie da się już jeździć to broń boże nie kombinuj z "lokalnymi fachowcami" tylko zapindalaj do firmy samko.pl w wawie i tam zawieź skrzynie, bo szkoda czasu i pieniędzy na inne rozwiązania. Ewentualnie zadzwoń i zapytaj co oni sądzą o twoim przypadku.
martinez98:
hmmm smutne wieści, ale dzięki.
Nawigacja
[#] Następna strona