Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] ASB a gaszenie silnika
jlupino:
Panowie,co wy za głupoty wypisujece.auto z konwencjonalną asb zawsze nalezy wyłączac tylko gdy wybierak trybu asb jest w pozycji d lub n.w przeciwnym wypadku sami prosicie sie o awarie skrzyni,bo w pozycji d panuje w skrzyni cisnienie i nagłe wyłączanie silnika nie jest zalecane.miałem to napisane w instrukcji obsługi octavii I 1.8t z konwencjonalną asb własnie.teraz oprócz santka mam fabie z dsg i stosowac należy ten sam sposób.
jaclwapl:
Jeżeli by tak było to by było tak napisane w instrukcji Santa Fe. Od zawszę gaszę na D i potem przełączam na P i nigdy nie miałem problemów. Co do ciśnienia to przełączenie na N też powoduje wyrównanie ciśnienia więc bez różnicy... jak dla mnie to przy skrzyni automatycznej trzeba trzymać się dwóch zasad... nie zmieniać biegu z D na R jak samochód jest w ruchu. Dodatkowo nie można przełączać na N w trakcie jazdy.
martinez98:
A co jeśli silnik Ci zgaśnie na D? nic się nie stanie, tylko do odpalenia musisz zmienić na N lub P. Jakoś skutki nie są opłakane. A co to jest konwencjonalna ASB wg Ciebie? Automat ma zasadę działania zbliżoną w każdej wersji czy DSG czy nie. Nikt nie twierdzi, żeby gasić np na D, ale chodzi o to, że jak się tak zdarzy (jak napisałem - sam zgaśnie) to nie ma tragedii.
jaclwapl:
martinez98, jak może automat sam zgasnąć?
Mistrz:
--- Cytat: "jaclwapl" ---jak dla mnie to przy skrzyni automatycznej trzeba trzymać się dwóch zasad... nie zmieniać biegu z D na R jak samochód jest w ruchu. Dodatkowo nie można przełączać na N w trakcie jazdy.
--- Koniec cytatu ---
Od siebie dodam żeby nie zmieniać w czasie jazdy z D na P. Jechałem z kolegą który ma Audi A4 ktory przy hamowaniu z ok 80km/h chciał wrzucić na P (wtedy powoli hamował i mial już niewiele ponad 40km/h). Dźwięk zgrzytu był taki że wydawało się że skrzynia się cała posypała, ale chwile potem gdy wysiadłem jakby nigdy nic pojechał dalej i jeździ do dzisiaj, a było to ponad rok temu.
Nawigacja
[#] Następna strona