Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
[Scoupe] Tuning silnika G4EK
BartBartez:
jasiuekonom,
--- Cytuj ---Głowicę miałem z przypadku bo od LS`a nie mogłem dostać. Mieszanie w kompie było niezbędne po tej "pomyłce" bo go zalewało. Robił mi to koleś metodą prób i błędów. Wymieniona była pamięć w ECU na taką, którą dało się programować i kosztowało mnie to 200zł. Nie był to żaden profesjonalny tuning bo auta nawet hamowni nie widziało - była to raczej zabawa w garażu ale się udało.
--- Koniec cytatu ---
Zwykłego LS`a odstawiałem o około 50m na odcinku ok.400m (po starcie).
Dużą zasługę miała tutaj automatyczna skrzynia biegów. Całość modyfikacji poprzedzona została remontem silnika.
Reasumując był sporo szybszy jednak nadal zbyt wolny :-?
xardas:
To co niby na automacie, szybciej się startuje jak na manualu ? - przecież to prawie nie możliwe
BartBartez:
"prawie" robi większą różnicę. Czasy mercedesa 123 i audi 80 B2 w automacie minęły.
Automat w Scoupe jest technologicznie zaawansowaną skrzynią. Elektroniki ma o wiele więcej niż sam silnik i naprawdę dobrze pracuje. Domyślam się, że większość jak nie zobaczy to nie uwierzy ale co ja na to poradzę...
Kaluzny15:
Mam elantrę z automatem bodajże taka sama skrzynia jak w coupe. Według mnie przyspieszeniem nie ustępuje manualnej skrzyni biegów. Trochę słabszy start ma automat niż manual ale jest to zapewne spowodowane tym, że w manualu można strzelić ze sprzęgła z wyższych obrotów. Trzeba zauważyć że automat praktycznie ma takie same czasy przyspieszania bo jest sterowany komputerem, a manulna skrzynia biegów jest zależna od człowieka który czasem za wcześniej wbije wyższy bieg albo za późno. Ogólnie nie narzekam 280tys km i w skrzyni nic nie robione oprócz wymian oleju i filtra. Nie żebym był zwolennikiem automatów bo lubię czasem pojeździć sobie starszego elanterką w manualu. :D
pjj:
--- Cytat: "jasiuekonom" ---Pi pierwsze "pijj" byś pochwalił się swoim autkiem, bo nie kojarzę
--- Koniec cytatu ---
Cierpliwości, jeszcze przed nim długa droga ingerencji mechanicznych (na razie jest stan fabryczny). Dzisiaj udało mi się sprawdzić przyspieszenie i wygląda na to że zamyka się w fabrycznych 10,5, więc mam dobrą bazę. Może po nowym roku odwiedzę dla pewności hamownię. Pierwsze modyfikacje planuje za kilka miesięcy - pół roku. Może na zlot coś zrobić się uda...
Najlepszego dla wszystkich Hyundai w nowym roku!
Nawigacja
[#] Następna strona