Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
[Scoupe] Tuning silnika G4EK
pjj:
Myślałeś może o ingerencjach w silnik? Np. zmiana wałka? Co ze strojeniem komputera?
Sadi:
Stage III
Kolejnym krokiem moze byc poprawa układu paliwowego. Podstawowymi elementami ktore w pierwszym rzędzie mozna wymienic są:
-wydajniejsza pompa paliwa (najpopularniejsza jest WALBRO 255LPH)
-regulator cisnienia paliwa (moze byc mechaniczny) Podnoszenie cisnienia paliwa idzie wraz z podniesieniem ciśnienia doładowania turbo.
Powazniej zabrac mozna się za ten temat wymieniając:
-wydajniejsze wtryskiwacze (w scoupe są to side-feed, seryjne 190cc)
-remap seryjnego ecu, bądz inna forma srtojenia
Co do strojenia to potrzebny jest wiedza tunera i najlepiej hamownia. Trzeba zmierzyc AFR (AIR FUEL RATIO), EGT (Temp. spalin), BOOST (Ciśnienie doładowania) i ciśnienie paliwa.
pjj:
Świnka :). Jeśli jesteś już po zmianach wydechu i dolotu, to zabawa z nią może przynieść dużo dobrego. Ale fakt, wiedza i hamownia mogą się okazać niezbędne. Na zdjęciu masz, smt6, jeśli zdecycujesz się na modyfikacje z emulatorem, to zastanów się może nad ecumaster'em. Polecam stronkę z porównaniem: http://www.nissantech.pl/?showtopic=906
Co do wałka, to moje pytanie nie było bezpodstawne. Jakiś czas temu zamówiłem wałek do moje śp. accenta pod silnik G4EK. Nie zdąrzyłem przejechać nawet 500km jak miałem wypadek i accent poszedł na części. Od ponad pół roku wałek się kurzy. Jeśli byłbyś zainteresowany to pisz.
rufuz:
podstawa to modyfikacje silnika a potem dopiero rzeczy o których piszesz. Sama niewłaściwa wymiana wydechu lub modyfikacje dolotu to chyba szkoda kasy. Ile mocy to Tobie doda ? 2 czy 3 KM
A tak na marginesie najpierw to nalezałobyby zainwestować doprowadzić silnik do stanu jak najbardziej zbliżonego do fabrycznego.
Na przykład w mojej landrynie zacząłem bawić sie w "tuning" zawieszenie itd Po hamowni się okazało że ze 115KM jest tylko 102KM. Niby auto całkowicie sprawne a tu gdzieś ociekło 13 KM to w tym momencie jakikolwiek tuning o jakim piszesz jest bez sensu.
Zresztą "Free your mind"
"pjj" a powiedz mi jak sie jeździło po wymianie wałków ?
harabin:
Pjj mogłeś wstawić wałek od wersji GT a tak to miałeś za dużo mocy i w konsekwencji wypadek :D
Przy turbodoładowanym silniku wymiana wydechu na mniej restrykcyjny znacząco poprawi jego parametry. Natomiast przy N/A może mocy ująć zamiast dodać.
Nawigacja
[#] Następna strona