Forum > ix35 EL
[ix35 EL] silnik 1,6 GDI Ix35 opinie testy porady
kris1:
Dołączę się do tematu. Decydując się na takie auto i z takim silnikiem, zapoznając się z jego parametrami, każdy ma chyba świadomość czym będzie jeździć. Ja już się wyszalałem w poprzednich moich autkach i teraz przyszedł czas na spokojną, komfortową jazdę. I dlatego kupiłem ix35. Jestem zadowolony. W wakacje 2014 przejechałem nim 2500km. Z Krakowa do Sargans w Szwajcarii. Cały czas autostradą (można powiedzieć z pod domu pod dom w Szwajcarii). Jadąc z prędkością 120-130 km/godz. spalanie wyszło 7.4l/100. Myślę, że było ok. Siedzenia super, brak bólów pleców i tyłka. Cisza w środku, można porozmawiać spokojnie i równocześnie słuchać muzyki. Naprawdę, to była fajna wyprawa. Średnią spalania na dzisiaj widać poniżej, jest dobrze.
gurszczak:
kris1, bardzo dobrze napisane, dlatego mnie dziwią wpisy niektórych użytkowników że od 1.6 chcieli by nie wiadomo czego nie oszukujmy się te auto z tym silnikiem jest autem rodzinnym i komfortowym przewidzianym na nasze drogi a nie sportowym.
kiepero:
Nie opowiadam opowieści wyssanych z palca, tylko to jest moje 3 letnie doświadczenie. Nie wiem jak to jest, ale nie sądzę aby te auta tak bardzo różniły się od siebie. Spalanie 7,5 l po trasie jestem w stanie osiągnąć nie przekraczając 100 i to oczywiście nie przy dużym wietrze. Przy prędkości autostradowej w aucie jest bardzo głośno a silnik wyje na 4tyś obrotów. Przy prędkości 140 chwilowe spalanie wacha się na poziomie 12l. Oczywiście podaje realne spalanie wychodźce z tankowania, nie to co podaje komputer u mnie średnio zaniża o 1l na 100 km.
gurszczak:
kiepero, i dlatego zamontowałem LPG teraz 100 km robię za 18zł :) a Pb miałem na poziomie 8,5l i uważam że w trasie przy prędkościach pow. 120km pali dość dużo ale cóż takie uroki :)
cruel:
Bo z tym silnikiem to auto nie do szaleństw. Jednak osiąganie spalanie na poziomie 7litrów/100km nie należy do wyimaginowanych wartości.
Trasa Łódź - Białka Tatrzańska, zima, boks na dachu, 4 osoby w aucie, 720km w obie strony. Spalanie oscylowało w granicach 7,5litra/100km. Jazda zgodnie z przepisami. Da się? Da się.
Przy prędkościach autostradowych w środku jest dość cicho. Spokojnie można rozmawiać, hałas nie przeszkadza.
Dynamika? Chcecie szybko to nie bać się wkręcać na obroty. Nie wiem czego oczekujecie od wolnossącego silnika...
Nawigacja
[#] Następna strona