Forum > ix35 EL

[ix35 EL] silnik 1,6 GDI Ix35 opinie testy porady

<< < (9/26) > >>

maks123:
Poczytaj na stronie masterlease opinie użytkowników ix 35. Może tam coś znajdziesz w tym temacie :) http://moj-ix35.pl/opinie

grzegon:
Jeśli ktoś chce zobaczyć faktyczne spalanie ix-a 1,6 to zapraszam na moje statystyki w Motostat (ikonka poniżej). Jeżdżę w większości na krótkich odcinkach w mieście, dlatego spalanie niestety jest takie wysokie. Jeżdżę oszczędnie.

kiepero:

--- Cytat: "grzegon" ---Jeśli ktoś chce zobaczyć faktyczne spalanie ix-a 1,6 to zapraszam na moje statystyki w Motostat (ikonka poniżej). Jeżdżę w większości na krótkich odcinkach w mieście, dlatego spalanie niestety jest takie wysokie. Jeżdżę oszczędnie.
--- Koniec cytatu ---

Faktycznie sporo Ci pali, ja jeżdżę codzienne ok 30 km przez zakorkowaną Warszawę, spalanie nie przekracza 9,5 l, jak tankuję od rezerwy ok 45L to przejadę 460 - 470 Km.
W największych zaspach w zimę mi tyle nie spalił co twój, to może jednak masz ciężką nogę :).

cruel:
Nasz po mieście w zasadzie mało co jeździ. Tyle co z jednego miasta do drugiego, z miasta na działkę, przez centrum miast w zasadzie mało co. Odcinki po 40-50km w jedną stronę.  Spalanie unormowało się na poziomie 7,5 litra.  Więc jak widać ekonomicznie też się da.
Nie jest to auto typowo do miasta co potwierdza spalanie w nim :)

grzegon:

--- Cytat: "kiepero" ---
--- Cytat: "grzegon" ---Jeśli ktoś chce zobaczyć faktyczne spalanie ix-a 1,6 to zapraszam na moje statystyki w Motostat (ikonka poniżej). Jeżdżę w większości na krótkich odcinkach w mieście, dlatego spalanie niestety jest takie wysokie. Jeżdżę oszczędnie.
--- Koniec cytatu ---

Faktycznie sporo Ci pali, ja jeżdżę codzienne ok 30 km przez zakorkowaną Warszawę, spalanie nie przekracza 9,5 l, jak tankuję od rezerwy ok 45L to przejadę 460 - 470 Km.
W największych zaspach w zimę mi tyle nie spalił co twój, to może jednak masz ciężką nogę :).
--- Koniec cytatu ---

Na prawdę nie mam ciężkiej nogi, delikatniej już nie da się jechać bo bym silnik "udławił". Nawet na klimie oszczędzam jak mogę. Biegi zmieniam jeszcze zanim komputer mi je wskaże. Oszczędniej się już chyba nie da, prawda? Taki mi się chyba silnik trafił, w salonie powiedzieli że nie mogą z tym nic zrobić, że wszystko jest prawidłowo, więc przyznali się, że takie spalanie ich nie dziwi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej