Forum > ix35 EL
[ix35 EL] silnik 1,6 GDI Ix35 opinie testy porady
kiepero:
Myślę, że masz rację nowy IX na pewno będzie lepszy od obecnego, w obecnej chwili młodszą i30 się lepiej jeździ :), ale jakość wykonania ta sama..
elciapek:
--- Cytat: "kiepero" ---Nie opowiadam opowieści wyssanych z palca, tylko to jest moje 3 letnie doświadczenie. Nie wiem jak to jest, ale nie sądzę aby te auta tak bardzo różniły się od siebie. Spalanie 7,5 l po trasie jestem w stanie osiągnąć nie przekraczając 100 i to oczywiście nie przy dużym wietrze. Przy prędkości autostradowej w aucie jest bardzo głośno a silnik wyje na 4tyś obrotów. Przy prędkości 140 chwilowe spalanie wacha się na poziomie 12l. Oczywiście podaje realne spalanie wychodźce z tankowania, nie to co podaje komputer u mnie średnio zaniża o 1l na 100 km.
--- Koniec cytatu ---
Podpisuję się pod tym obiema rękami. Silnik niemiłosiernie wyje powyżej 4k obr. Spalanie na autostradzie potrafi wynieść 10-11l jadąc tylko 120km/h - wynik z tankowania!!!, a wyprzedzanie na samej autostradzie to droga przez mękę.
To auto kompletnie nie jedzie i tu już nie chodzi o sportowy tryb jazdy. Moc tego auta wyrażona jest zdaje się w koreańskich koniach mechanicznych.
Dla porównania
- Fiesta VI 2008 1.3 70KM 1035kg - 67KM/1000kg
- IX35 2013 1.6 GDI 135KM 1300kg - 103KM/1000kg
Współczynnik mocy na 1tonę jest o 65% większy dla IX tyle, że ford czuć, że się odpycha a hultaj nie!!!
Gdyby nie obawa przed utratą dużej wartości $ przy sprzedaży trochę ponad rocznego auta już dawno bym się go pozbył. Niemniej jednak jak znajdę kogoś oferującego sensowną kwotę to oddaje bez mrugnięcia okiem. Można się zgłaszać, jesli ktoś jest zainteresowany.
Slay75:
--- Cytat: "elciapek" ---Dla porównania
- Fiesta VI 2008 1.3 70KM 1035kg - 67KM/1000kg
- IX35 2013 1.6 GDI 135KM 1300kg - 103KM/1000kg
Współczynnik mocy na 1tonę jest o 65% większy dla IX tyle, że ford czuć, że się odpycha a hultaj nie!!!
--- Koniec cytatu ---
Porównanie mało trafne, kilogramy to nie wszystko co ma wpływa na spalanie.
Jest jeszcze takie coś jak opór powietrza, a w takich autach jak ix35 nie jest małe i ma ogromny wpływ na spalanie. Jeszcze w latach 90-tych w gazetach motoryzacyjnych przy każdym aucie podawana była wartość cx auta. Szkoda, że teraz tego nie robią.
Oprócz wartości cx auta, jeszcze ważne jest wielkość ogumienia i ciśnienie w kołach.
Kupując to auto z tym silnikiem i narzekać, to tak jak postawić u buka kasę na drużynę narodową PL w piłce nożnej podczas mistrzostw świata i mieć pretensję, że nie zdobyli pucharu.
Zibi:
Slay75, a zdobyli kiedyś?
nie wiem na co liczyli nabywcy tego auta z najmniejszym i silnikiem, przecież różnica w cenie między 1.6 GDI a 2.0 CRDi to ponad 20 tys. a jak wiemy serwisowanie diesla jest droższe od Pb, więc kto by za to zapłacił? właśnie osoby ceniące dynamikę.
ix35 z silnikiem benzynowym 1.6 GDI to bardzo udany samochód, do tego stosunkowo tani, ale nie wymagajmy od niego za wiele, tam jest mały silniczek, a to oznacza, że komora silnika jest w połowie pusta i hula w niej wiatr.
Slay75:
--- Cytat: "Zibi" ---ix35 z silnikiem benzynowym 1.6 GDI to bardzo udany samochód, do tego stosunkowo tani, ale nie wymagajmy od niego za wiele, tam jest mały silniczek, a to oznacza, że komora silnika jest w połowie pusta i hula w niej wiatr.
--- Koniec cytatu ---
Właśnie, więc doceńmy to, że ten silnik oprócz przeciętnej dynamiki, ma również niezaprzeczalne zalety, jak mniejsza masa, co przekłada się na lepsze prowadzeni auta w zakrętach, no i można wymienić żarówkę bez wyjmowania aku czy demontażu połowy pasa przedniego.
Nawigacja
[#] Następna strona