Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Santa Fe kodowanie pilota centralnego zamka
melchior71:
Ja też mam starszego santa fe z 2002 r i wczoraj dostałem pocztą zakupiony pilot (używany) a dziś bawiłem się z programowaniem go..Pilocik działa ;) chociaż nie bez problemów .Próbowałem na wyłączonej stacyjce - nic na załączonej -nic , przyciskałem guziki na przemian -nic ,trzymałem stale i też nic .W zasadzie to nie wiem za którym razem załapał ale działa .Kontrolka samochodu z kluczykiem nie zgasła ani razu - dopiero po odpaleniu silnika. Koszt 90 zł za pilot z przesyłką .Kupiłem go metodą dzwonienia do sprzedających części z rozbiórki na alle..... no i trafiłem.W miarę w dobrym stanie (może guzik otwierania trochę tępo działa ale można z czasem wymienić)Ważne że jest zapas . Centralka pod bezpiecznikami , przełącznik na miejscu - zaklejony przeźroczystą taśmą -czyli nie ruszany ;) .Jak to wygląda w nowszych modelach nie wiem .kumpel ma Trajet-a z takim samym pilotem ale nie wiem jaki rocznik .Z tego co mówił to centralka wygląda identycznie więc może w nowszych rocznikach jest tak samo.Trzeba sprawdzić czy na centralce jest taki przełącznik- jak jest to chyba będzie identycznie.Powodzenia.
ololysy:
Witam. Też mam problem z pilotami. Kupiłem na alle drogo pilota do Hyundaia. Całą procedurę programowania przeprowadziłem jak należy i nic. Jak rozebrałem piloty to okazało się ze bebechy są inne... i jestem w czarnej dziurze...Podobną są dwa typy częstotliwości:433 i 315 MHz Jak je rozróżnić, który jest który???
kosmos2011:
Wg numeru vin masz 433,9 MHz
http://koreacat.ru/hyundai/vininfo/KMHSC81DP5U858853/303482/
melchior71:
--- Cytat: "ololysy" ---Witam. Też mam problem z pilotami. Kupiłem na alle drogo pilota do Hyundaia. Całą procedurę programowania przeprowadziłem jak należy i nic. Jak rozebrałem piloty to okazało się ze bebechy są inne... i jestem w czarnej dziurze...Podobną są dwa typy częstotliwości:433 i 315 MHz Jak je rozróżnić, który jest który???
--- Koniec cytatu ---
Na płytce jest taka srebrna mała kostka - nie wiem jak to się fachowo nazywa - ale na niej jest nadruk numeryczny . Na moim pisze : 434,02 - może to jest to?
Z tego co wiem to inną częstotliwość mają piloty z rynku amerykańskiego i nie pasją do europejczyków
Złośnik:
--- Cytat: "melchior71" ---Na płytce jest taka srebrna mała kostka - nie wiem jak to się fachowo nazywa
--- Koniec cytatu ---
Rezonator kwarcowy :)
Nawigacja
[#] Następna strona