Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Santa Fe kodowanie pilota centralnego zamka
melchior71:
Właśnie o to mi chodzi - znajduje się od strony baterii
balldome:
Witam,
Czy wie ktoś jak zaprogramować kluczyk do IX35 (2011r)?
Złamał mi się oryginalny kluczyk, wiec kupiłem nowy zamiennik i przełożyłem do niego wszystko z oryginalnego. Jednak od przełożenia, pilot ma bardzo slaby zasięg, zamykać i otwierać drzwi mogę tylko przykładając pilot do bocznej przedniej szyby. Podobno wystarczy go zsynchronizować\zakodować.
melchior71:
jeśli działa to co chcesz zakodowywać lub synchronizować ? przyczyna musi być w czym innym
volcan:
Czy próbował ktoś zaprogramować w Santku pilot inny, niż oryginalny? Jest taka operacja możliwa do wykonania? Tj. czy jakiś pilot uniwersalny zadziała z centralką Santka? Chodzi o samochód przed liftingiem (ten ze sterownikiem z przełącznikiem do programowania pilotów).
Mam tylko jeden oryginalny pilot, do tego niestety zepsuty. Do sterowania CZ mam zamontowaną "protezę" - tj. zewnętrzny sterownik, ale nie jestem z niego zadowolony.
Chciałbym docelowo zrobić "scyzoryki" - czy da się dokupić pastylkę immobilisera, na którą można sklonować fabryczne kluczyki? Nie chcę niszczyć oryginalnych kluczyków, tylko dorobić dwa scyzoryki z pastylkami immo + pilotem - najlepiej sterującym fabrycznym CZ.
Jeszcze jedno pytanie - czy fabryczny sterownik Santka ma np. opcję automatycznego uzbrojenia po przypadkowym otwarciu pilotem?
vanhelsing:
Piloty w Santa Fe może nie są jakieś tragiczne,ale do ideału daleko. Przeszkadza mi, że wystarczy lekko musnąć pilot, zupełnie przypadkiem i centralny się zamyka i alarm uzbraja. Często tak się dzieje przy wysiadaniu rodziny z auta, kiedy nie wszyscy jeszcze zamknęli drzwi. Z drugiej strony to lepsze niż gdyby miały się same przypadkowo otwierać :lol: Ale przydała by się jakaś klapka/zasuwka na przyciski, jakiekolwiek zabezpieczenie. Co do drugiego pytania-ja mam w swoim automatyczne zamknięcie drzwi i uzbrojenie alarmu jeśli auto ma drzwi zamknięte, ale nie został zamknięty centralny, kluczyk mam przy sobie i oddalam się od auta. Wtedy sam się zamknie i zabezpieczy. Przydatna funkcja ;-)
Nawigacja
[#] Następna strona