Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Santa Fe kodowanie pilota centralnego zamka

<< < (11/29) > >>

slaw:

--- Cytat: "maciekw" ---a ja za 100PLN kupiłem zamek centralny na allegro plus moduł domykania szyb za 50PLN i mam za 150PLN dwa piloty, nową centralkę i funkcjonalności. Stary pilot mi został aktywny, bo stara centralka dalej pracuje. Jest więc dodatkwa możliwość awaryjnego otwierania samochodu.
--- Koniec cytatu ---

No dobrze że tak tanio a alarm gdzie, musisz nosić przy kluczyku dwa piloty? :-(

maciekw:
poprawię się. centralka z alarmem jest. więc mam dwa alarmy i dwie centralki, z  czego tylko nowy na bieżąco wykorzystywany. Ale w razie przymusi, można starą centralką otworzyć drzwi, tyle, że alarm w nowej pozostanie uzbrojony

qsal:

--- Cytat: "slaw" ---Witam, BMsw i do wszystkich zainteresowanych drugim pilotem do alarmu  i centralnego zamka, podziele się moim doświdczeniem  w zdobyciu drugiego pilota bo tez miałem tylko jeden.
Zaczołem od serwisu- koszt 750 zł i czekac 7 dni.
Na forum znalazłem adres w Cieszynie    http://www.kluczauto.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=982&category_id=258&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=74
Zamówiłem otrzywiście 433 MHz za 159 zł i za 3 dni miałem go w reku.
Próbowałem zakodować u elektroników za 100 zł ale bez powodzenia (program w kompie nie ten ) więc udałem się znowu  do serwisu, w 5 min za 150 zł zakodowali z pozytywnym skutkiem, Mam drugiego pilota za 309 zł a nie za 750 zł . :-)
Pozdrawiam wszystkich.
--- Koniec cytatu ---

Chciałbym Cię zapytać czemu nie kodowałeś pilota według zasad opisanych na tym forum - Czy po zakupie nie dało się tego zrobić, czy po prostu nie umiałeś? Też już dawno chciałem kupić od tego dostawcy pilota za 159 zł, ale jakoś zeszło. Teraz się obawiam że będę musiał płacić podwójnie za zakup i kodowanie, a to już nie taka fajna inwestycja (cena nowej centralki jest niższa).

slaw:
W miom santku wymacałem ręką że  nie ma przełącznika na centralce i dla tego nie robiłem tego sam a też nie czułem się na siłach żeby rozbierac centralkę i robić mostki na druku.
Pozdrawiam.

qsal:
Pod tym linkiem:
http://www.forum.hyundaicoupe.pl/viewtopic.php?f=4&t=5216
piszą koledzy iż nie da się zakodować w centralce nowego "czystego" pilota bez wizyty w ASO (manewr z przestawianiem przełącznika działa tylko z pilotami używanymi). Tak więc sumując koszty i taniej wyjdzie nowa centralka i dwa nowe piloty.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej