Autor Wątek: stuki i szarpanie w santa fe  (Przeczytany 3275 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jonman

• Gość
stuki i szarpanie w santa fe
« dnia: 10 Październik 2009, 19:27:39 »
witam mam problem z moim santa fe 2.7 v6 nowy model,po nocy lub po kilkugodzinnym postoju po odopaleniu (odpala normalnie)i ruszaniu sa jakieś stuki auto szarpie i nie wchodzi na obroty jest to przez jakies półmminuty (pewnie do uzyskania jakiejś temperatury)potem jest ok, odpala i jeżdzie ok moc i wszystko ok.wymieniłem świece i nic nie pomogło,po podłączeniu do kompa jest taki błąd P0660 ZAWÓR REGULACJI DOLOTU B1 może ktoś wie o co chodzi .mam też założoną sekwencyjną instalację lpg

IgoReCzeK

• Gość
stuki i szarpanie w santa fe
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Październik 2009, 19:55:05 »
Witam. To nie jest problem związany z montażem instalacji LPG. Sam raczej nie ogarniesz tego tematu. Wygląda na to, że albo napęd zaworu uległ uszkodzeniu/zabrudzeniu ( elektryczny silnik krokowy ); albo czujnik sprawdzający przepływ powietrza ( przepływomierz ). Dla ułatwienia dodam, że podobne elementy znajdziesz przy silnikach montowanych w Sonatach produkowanych w latach 2002-2005. Ja osobiście bym się nie podejmował metody prób i błędów, ale na forum są koledzy, co lubią ryzyko, może ktoś się jeszcze odezwie w tym temacie. Pozdrawiam Igor.