Autor Wątek: problem ze znalezieniem części! alternator do santa fe  (Przeczytany 9478 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Waldemar

• Gość
Alternator
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Listopad 2009, 19:35:39 »
Witaj
Ja miałem to samo mostek i diody poszły było to w marcu też nie mieli części i dobrali mam rok gwarancji firma znajduje się w Rzeszowie co zajmują się alternatorami i rozrusznikami.,jest to duża firma nazywa się Będix w Rzeszowie ul.Załeska pamiętami że do mojego części szły z Warszawy naprawa trwała tydzień ale teraz chodzi jak zegarek szwajcarski i rok gwaranji popatrz w internecie może wysyłkowo byci zrobili!!!

Pozdro Waldek

ir

• Gość
problem ze znalezieniem części! alternator do santa fe
« Odpowiedź #16 dnia: 25 Listopad 2009, 15:35:13 »
Miałem problem z alternatorem w terracanie
Na ul. Jagiellońskiej w Warszawie jest taka firma gdzie podjeżdżasz autem (lub przywozisz) i od reki dobierają na zamiane (własciwie do każdego modelu).
Koszt wymiany na alternator lub rozrusznik regenerowany (wymieniałem i to i to) wygladajacy jak nówka to 500 zł. Zrobiłem na takim tandemie juz 60 tys km i sprawuje się bez zarzutu.

Pozdrawiam
IR

Karol

• Gość
Re: problem ze znalezieniem części! alternator do santa fe
« Odpowiedź #17 dnia: 04 Styczeń 2010, 08:42:32 »
Cytat: "mahmed"
Witam serdecznie.

Moim problemem jest znalezienie alternatora do mojego Hyundaia, a zaczęło się to od zapalenia wszystkich kontrolek a drugiego dnia już nie mogłem odpalić auta.

Mechanik uznał, że zepsuty jest alternator tyle, że w sklepie powiadomili mnie, że już takich nie produkują.

Na allegro, na szrotach brak a w serwisie cena nawet do 3000 zł. wspomnę tylko, że to nie piewrsza ;( tak kosztowna awaria samochodu a mam go dopiero 4 m-ce.

Gdzie jeszcze szukać?? num alternatora to 37300-27011 ;( ;(

Proszę o pomoc lub info gdzie szukać części do Santa Fe

Wymieniałem miesiąc temu alternator kosztowało mnie to 900 zł z robocizną nie wiem skąd te 3000

mahmed

• Gość
problem ze znalezieniem części! alternator do santa fe
« Odpowiedź #18 dnia: 06 Styczeń 2010, 12:03:33 »
Cena tą usłyszałem w serwisie jak nie chcieli naprawić alternatora, na szczęście są jeszcze mechanicy którym chciało się troszkę poszukać części do mojego alternatora a nie iść na łatwiznę.

A czy mogę zapytać jaki masz num alternatora?