Bezpieczniki sprawdzone, nic nie wymieniałem. Jutro mam zamiar go zresetować ( złączyć + i - na 30 min) i zobaczyć czy to coś da, jeżeli jednak nie podziała to planuję, odkręcić masę od akumulatora i od silnika, dokładnie oczyścić, i prysnąć wd40 ( słyszałem od znajomego mechanika ze zwarcie może być też przez to spowodowane - miałem coś podobnego w primerze p12 w prawej tylniej lampie, po zabiegu wszystko było si. Myliłem się też co do przyczyny tego zjawiska, dzieje się tak tylko jak wciskam gaz i zmiana biegu tu nie ma znaczenia, ze stykami na wtryskach itp planuje zrobić to samo co z masą, w każdym razie jutro sobie po majstruję
PS: Jak już dojdę co jest przyczyną to chętnie podzielę się z wami nabytą wiedzą, a jeżeli trafi się ktoś kto wie jak to zrobić to proszę o poradę.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2014-04-20, 21:52 ]Niestety do niczego nie doszedłem, we wtorek jadę na złom po nowy licznik ( bo ponoć to jeszcze może być przyczyną) i zobaczymy co będzie się działo, jak ktoś z was wie o co mu chodzi to wciąż czekam na jakąkolwiek poradę, bo tak to będę szukać w nieskończoność...
Pozdrawiam.
Brolly29.
[ Dodano: 2014-05-02, 19:10 ]Problem rozwiązany częściowo, odkręciłem plus i minus od puszki z bezpiecznikami, dużo rzadziej opadają wskazówki, znikła dziura przy przyśpieszeniu całkowicie, jedynie stan paliwa pokazuje jak sobie chce... Jeszcze na krótko dam nowe kable od podświetlenia i zobaczymy może zacznie pokazywać stan paliwa normalnie.