Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster

Problem z hamowaniem z dużej prędkości

<< < (3/9) > >>

Jarek:
A sprawdzałeś drogę hamowania z tych 200km/h? Wg mnie będzie dobrze jak zatrzymasz się po 220-240 metrach.

Cendra:
Ewentualnie to wina felg (lekko krzywa) bądz nierówno zużytych opon...
Geometria kiedy była ustawiana :?:

BartBartez:
Nowe opony założone w czwartek, felgi proste - sprawdzane przy okazji(tylna lewa lekko krzywa ale powiedziano mi, że mieści się w normie). Droga hamowanie od 200km/h do 30km/h (do zjazdu)około 200 metrów- bez przesadnego ciśnięcia pedalu hamulca.
Klocki były lekko zeszklone ale przetarłem "uszkodzoną" warstwę na nowym, prostym kamieniu szlifierskim i troszkę się poprawiło ale tylko do 2.3 zjazdu z autostrady.

Zapomniałem dodać, że gdy kupiłem auto klocki i tarcze były już "nowe" ale prowadnice zacisków nie chodziły praktycznie wcale.
Czy możliwe jest, że tarcze są uszkodzone i ujawnia sie to dopiero przy mocnym rozgrzaniu??

Zaznaczam, że w poprzednim aucie wymieniłem tarcze i klocki na Lucas`y i problem nie został rozwiązany?? A to nie jest 5zł

kml:
BartBartez, jeżeli wszystko oddzielnie jest ok ale razem działa źle to po prostu musi być jakiś słaby punkt. Ja stawiam na tarcze klocki, ktore w normalnej jeździe dają rade ale przy szybkiej już nie. Wygląda na to, że będziesz musiał zaiwestować w nacinane tarcze i jakies lepsze klocki. Ja powoli myśle o EBC green stuff do siebie i do tego jakieś dedykowane tarcze EBC bo seria w accencie nie jest powalająca. Na badaniu wyszło mi ponad 2,4 kN ale jak dla mnie to są zbyt słabe te hamulce.

Zawsze istnieje ryzyko, że kupiłeś podróbkę ATE, podobnież podrabia się wszystko i na oko strasznie cieżko rozróżnić co jest prawdziwe. Moje wątpliwości budzi również to, że Ci się szklą klocki. Może spróbuj kupić najpierw same inne klocki.

BartBartez:

--- Cytat: "kml" ---
Zawsze istnieje ryzyko, że kupiłeś podróbkę ATE, podobnież podrabia się wszystko i na oko strasznie cieżko rozróżnić co jest prawdziwe. Moje wątpliwości budzi również to, że Ci się szklą klocki. Może spróbuj kupić najpierw same inne klocki.
--- Koniec cytatu ---

Przód był wymieniony przed moim zakupem auta jeszcze w niemczech. Jeśli coś jest nie tak to obstawiam na tarcze. Wiem, że jeśli będę wymieniał to na jakieś nacinane. Tylko szkoda wymieniać jeśli są praktycznie nowe.
 A jak ma się sytuacja gdy przewody hamulcowe są do du..? Chociaż nie jest to aż tak stare auto ale kto wie....

Może to te upały????

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej