Forum > Tucson JM

Tucson gaśnie przy nagłym hamowaniu

<< < (5/14) > >>

stan;:
witam kolegów ; mam ten sam problem problem i komputer cały czas pokazuje mi niskie cisnienie paliw a ja zastanawiam się dlaczego tylko przy hamowaniu i w zakrętach ostrych więc szukałem dalej i dziś w diagnostyce znalazłem błąd przepustnicy tps która ma wpływ na dawkowanie paliwa mam problem bo nie wiem gdzie jest ten czujnik może ktoś zna jego położenie proszę o pomoc

lesiu197:
witam kolegów z problemem gaśnięcia waszych Hultajów. Miałem ten sam problem, gasł przy każdym mocniejszym naciśnięciu na hamulec...powodem był CZUJNIK PEDAŁU HAMULCA !!!Powiem wam więcej, wymiany dokonałem w dniu dzisiejszym w autoryzowanym serwisie HYUNDAI-a w ramach AKCJI NAPRAWCZEJ !!!.Dodam, że auto nie było zakupione w polskim salonie tylko sprowadzone w 2008 r. Cała operacja zajęła serwisowi 20 minut, a ja cieszę się ponownie jazdy moim Hyundi  :lol: czego i Wam życzę...dajcie cyne jak Wam poszło...powodzonka..

stan;:
piszę jeszcze raz bo nie mogę się dobić do forum co zrobiłem natomiast w wyjezdzić paliwo ile się da wyciągnąć pompę i ją wypłukać w misce zbiornika jest otwór zatkać go szmatą wyciągnąć syf jaki jest w misce zbiornika z pierwsze tankowanie zrobić z bańki bezpośrednio przez dziurę do zbiornika zamontować pompę wymienić filtr paliwa powinno pomóc mi pomogło może na jakiś czas bo całego zbiornika nieda się wyczyścić a jeżeli ktoś pisze że zgasł i nie można odpalić to nie prawda wystarczy nie kręcić od razu tylko cofnąć kluczyk odczekać pięc sekund i odpali

sstar:
Niestety trzykrotnie zdarzyło mi się, że zgasł mi przy gwałtownym zahamowaniu, prawdopodobnie nie zdąrzyłem wysprzęglić, ew. zrobiłem to za późno. Sprawdzę to co sugerowano - zahamuję na postoju, zobaczymy...

Shadows:
U mnie dziś zgasł, dosłownie godzinę temu, gdy wracałem z drugiej zmiany.
Na oblodzonej, bocznej drodze testowałem ABS. Jak zaczęło trzepać pedałem postanowiłem wcisnąć go do dechy, wtedy zgasł silnik. Nie zapaliły się kontrolki oleju i akumulatora a jedynie kontrolka immobilisera. Odruchowo puściłem sprzęgło i tak odpaliłem silnik ponownie.

Silnik był wysprzęglony, włączony 4WD Lock i wyłączony TCS - bawiłem się mając okazję bo nie było żadnego ruchu. Specjalnie nie zastanawiam się dalej nad tym problemem.

Co ciekawe benzyna, nie diesel :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej