Forum > Atos / Atos Prime

Problem z silnikiem

<< < (2/3) > >>

LeszekC:
ja mialem tak samo jak bartbb tez dobiegal metaliczny dziwiek i trzeba bylo dac opaske metalowa aby to zniwelowac, gorna oslona tlumika sie oderwala lekko i obijala przy drganiach o tlumik.

co to glosnosci to nie wiem czemu wy tak macie, ja mam hyundai atos prime I ale to ten sam silnik co w zwyklym atosie i tak nie mam ze w okolicach 100 jest glosno a pozniej ciszej.. dzwiek sam systematycznie rosnie z dana predkoscia a zadnych skokow hałasu nie ma..

Witek:

--- Cytuj ---co to glosnosci to nie wiem czemu wy tak macie, ja mam hyundai atos prime I ale to ten sam silnik co w zwyklym atosie i tak nie mam ze w okolicach 100 jest glosno a pozniej ciszej.. dzwiek sam systematycznie rosnie z dana predkoscia a zadnych skokow hałasu nie ma..
--- Koniec cytatu ---

Silnik już nie jest taki sam :) na pewno był poddany modyfikacji i pewno starano si e usunąć ta niedogodność, nawet nie wiem czy nie ma jakiegoś konia więcej...

LeszekC:
konikow seryjnie ma 55 i sobie calkiem ladnie radza z samochodzikiem :)
tylko teraz trzeba sie zastanowic gdzie jest przyczyna tego u was brzeczenia... niech ktos sporobje opisac ten dzwiek i czy dokladnie zawsze w tym samym przedziale predkosciowym sie wlancza i jak dlugo trwa; w jakiej pozycji macie wcisniety pedal przyspieszenia itp..

Witek:
Ten dzwięk to dzwiek wyższych obrotów. Samochód miał tak od czasu wyjazdu z salonu i ma do teraz, więc wydaje mi się, że jest to... typowe dla Atosa - zwlaszcza, że prawie każdy pisze, że ma tak samo. Na pewno ten dzwięk nie jest dzwiękiem metalicznym, bo to wskazywałoby na jakąś usterkę. Po prostu przy pewnych obrotach (Atosy nie mają obrotomierza seryjnego więc nie wskaże jakie to obroty - 5 bieg 95-105 km/h) silnik jest głośniejszy.

LeszekC:
rozumiem, a jak trzymasz ta predkosci 95 - 105 to caly czas jest tak samo glosny ? czy tylko twedy sie zalanczaja obroty i pozniej cichnie a predkosc ta sama ? gaz do oporu ? no ale jak mowia ze wszyscy to chyba taka ma konstrukcje no.. ja tak na szczescie nia mam w swoim

OT: czy zainstalowanie obrotomierza to duzy problem ? -chcialbym miec. mozna kupic obojetnie jaki czy trzyba cos stroić ? jak to jest. ? i teraz czy cala deska wyswietlaczy z atosa prime 2 by pasowala do prime 1 bo w tamtym wyswietlaczu jest obrotomierz i czy daloby sie jakos to wpasowac tak zeby dzialalo ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej