Forum > Atos / Atos Prime
Problem z silnikiem
Witek:
Jadę 100 i ciągle ten sam dziwięk.
Odnośnie obrotomierza, to wystarczy (chyba) podpiąć go do odpowiedniego przewodu, gorzej z wmontowaniem go na deske. Może to tak wyglądać: Atosek Primek
irko08:
Witam Szanownych Atosiaków!
Jestem posiadaczem Atosa rocznik 99 i przebiegu ok.70 tyś. Obawiam się, że problem z głośną pracą silnika przy większej prędkości to jego fabryczny feler. U mnie hałas zaczyna się przy prędkości ok.95km/h. Znacznie ciszej robi się powyżej 120. Pytałem o problem kilku mechaników robiących przy hyundaiach i wszyscy zgodnie orzekli: ten typ tak ma!
Co do obrotomierza, to tez bym sobie jakiś zamontował, niegłupio wygląda ten który pokazał Witek. Pozdro.
gregin:
Ostatnio bylem pod silnikiem i zauwazylem ze przy polaczeniu kolektora z tlumikiem jest pewien luz. Tzn Jedna sprezyna mniej dociska dwa elementy do siebie. Moze to powoduje podczas pracy silnika wiekszy halas?
Ogolnie aby pojawila sie szczelina trzeba troche reka odgiac tlumik. Ale jest to wykonalne bez wielkiego zaangazowania.
Niestety dokrecenie srub mocujacych pewnie skonczy sie ich urwaniem albo w ogole nie da ich ruszyc (korozja rdza zapieczenie itp).
Macie jakies rady jak usprawnic polaczenie tych dwoch elementow? Jest tam cos typu uszczelki czy nic?
LeszekC:
jezeli jest luz to nic strasznego sie nie dzieje, ale jesli jest to nieszczelne to na pewno powinno byc glosniej i w sumie z czasem bedzie sie to bardziej rozwalac.. do uszczelnienia malym kosztem a skutecznie, zeby nie spawac, polecam poxiline.
ja tak latalem tlumik w ecorcie kolegi (rurka dochadzaca do tlumika tuz przy samym tlumiku na wejsciu byla dziurawa). naprawde polecam bo to dziala a poxylina kosztuje okolo 10 zł.
Jarek:
--- Cytat: "LeszekC" ---zeby nie spawac, polecam poxiline
--- Koniec cytatu ---
Wiesz jakie tam są temperatury? Zanim napiszesz kolejny podobny tekst przeczytaj to http://forum.hyundaifanklub.pl/viewtopic.php?t=573&postdays=0&postorder=asc&start=0
Nawigacja