Forum > Atos / Atos Prime
Problem z silnikiem
gregin:
Witam
To mój pierwszy temat na tym forum;)
Problem dotyczy silnika, a mianowicie na pewnych obrotach (tak około 3000-4000 obrotów, inaczej mówiąc w momencie kiedy zwykle zmieniamy bieg na wyższy) silnik wpada jakiś rezonans, zaczyna wyć (staje się głośniejszy) i troche zaczyna wibrować (drgania przenoszą się lekko na karoserie) - ogólnie nie są to jakieś wielkie drgania ale czuć że coś się dzieje.
Najbardziej irytujące jest to, że w tym danym momencie robi się głośniej co jest uciążliwe i wtedy albo zwiększam lub zmniejszam obroty albo zmieniam bieg po to żeby zejść z tego zakresu obrotów.
Po za tą sprawa silnik pracuje elegancko, tylko w pewnym wąskim zakresie obrotów zaczyna wyć. Chcę zapytać was panowie, co może być przyczyną tego problemu i jeśli będzie możliwość, naprawić tą przypadłość we własnym zakresie.
Proszę o pomoc, ewentualne przyczyny powstawania tego problemu i możliwości rozwiązania.
Jeszcze może dodam, że nie chodzi tutaj o jakiś przedział obrotów tylko jeden punkt dokłądniej. A przedział podałem tak orientacyjnie.
pozdrawiam Grzegorz
Witek:
Nie chce Cie straszyć, ale chyba każdy Atos tak ma. U mnie zauważalne jest to przy 100 km/h - 105 km/h silnik wyje. a biegi zmieniam przy niższych obrotach dlatego tego nie zauważam na co dzień.
Chyba nie ma sensu szukać przyczyny - ten silnik tak ma.
nekross:
ja tez tak mam po wyzej 100km silnik ma duzy halas ale potem juz jest cichy on ma taki moment ze przy 100 tak wyje
bartbb:
Pytanie dodatkowe: Czy to wycie to nie jest taki metaliczny grzechot, który przy wyższych obrotach zanika ? [ u mnie było przy predkości ok 80-90 km/h]
Jeżeli tak to jest to luz na którymś z elementów układu wydechu, miałem tak przez ponad rok ,aż w końcu ktoś w arsztacie wpadł na pomysł i założył jakąś opaskę - problem zniknął.
Na marginesie to faktycznie ,Atos jest głosny powyżej 100, w moim jest to od ok 120 wyraźne i tak już zostanie do prędkosci maxymalnej 150-160 nie jest głosniej, ale silnik słychać dobrze :-D
IgoReCzeK:
Witam. Jeśli taka przypadłość pojawiła by się po wymianie paska rozrządu, to powiedział bym, że wałek wyważający został przestawiony i tutaj bym się dopatrywał głośniejszej pracy silnika i drgań przenoszonych na karoserię przy wyższych prędkościach obrotowych. Ale jeśli to nie to, trudno coś doradzić wówczas. :-/ Pozdrawiam Igor.
Nawigacja
[#] Następna strona