Witam . to mój pierwszy wpis. proszę o wyrozumiałość . Jestem szczęśliwym posiadaczem Santa Fe pierwsza rejestracja 2008 r. posiadam auto od 2 tygodni . silnik benzyna +LPG 2.7 V6 .
Problem z centralnym zamkiem - nie otwiera wszystkich zamków (DRZWI PRAWYCH TYLNYCH W OGÓLE ) inne drzwi to jak mu się podoba. Zaobserwowałem:
W czasie zakupu auta pogoda była deszczowa i powietrze było wilgotne-wszystko działało.
Problem uwidocznił się w pierwszym tygodniu jeden raz .W drugim tygodniu jest to już prawie za każdym razem.
Po przestanej nocy auto otwiera troje drzwi (kierowcy, pasażera prawa strona i tylne lewe, jak i również klapę bagażnika oraz zamek wlewu paliwa bo to słychać najgłośniej. Podejrzewam brak masy ponieważ przy zamykaniu nie zawsze migają światła kierunkowskazów a tylne ledwie się żarzą w momencie gdy zamykanie nie zadziała poprawnie przy otwieraniu kierunki zawsze migają ,tylko nie wiem gdzie tego szukać i od czego zacząć. Zamykanie od środka przyciskiem blokady wszystkich drzwi też nie działa poprawnie w drzwiach kierowcy i pasażera (raz blikują raz nie). Dodatkowa wskazówka, w ostatnim czasie został zamontowany hak (hak przeznaczony do tego modelu auta)w instrukcji montażu haka widać, że były demontowane boczki tylne w celu podpięcia instalacji elektrycznej - montaż haka w Niemczech . Auto zakupione w Niemczech i tu jest używane. Auto posiada również instalację gazową AC STAG 300 zamontowana w servisie Hyundai Niemcy czasami zapala się CHECK- może to ma wpływ na złe działanie elektryki.
Proszę o jakieś wskazówki.
Ed. doprecyzowanie tytułu. Reg IV 3, 4. tekla