Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
Problemy które mnie trapią w Scoupe z 93 roku.
skali1991:
U mnie podobny problem.. Wczoraj przy odpaleniu, włączeniu świateł mijania zgasło podświetlenie tablicy rozdzielczej, obrotomierz na dół, chociaż powinien chodzić..
Przygazowałem mu ok 15 sekund i wszystko zaczęło działać ;-)
Scupejki poprostu niekiedy mają gorsze dni ;D
psy si tec:
hmmm....od pewnego czasu jezdze na podlaczonym krokowcu i musze przyznac ze dziala fajnie....tzn nic sie nie dzieje
Tylko mnie martwi jedna rzecz:jak temperatura na polu zaczela spadac ponizej zera to ciezko strasznie zapalic drania.Na LPGjak trzymam gaz to 8/10 zapalen odpala od razu,lecz jesli mi zgasnie to kaplica i jak zdejme noige z gazu to bardzo bardzo ciezko zapala...
Pytanie:moga to byc przewody Wn bo dawno nie wymienialem?...
Dodam ze przy kolo +8 pali od reki...
Cibor:
Kable, kopułka, świece.... Odpalać na benzynie!!
psy si tec:
A oto przygody z moim s-coupe: kable dostane dopiero w poniedzialek a jutro musze jechac daleko.Dlatego zdecydowalem ze poprzecieram kable:wyjalem oznaczylem ale zle z pospiechu i nie moglem auta odpalic bo nie znlaem kolejnosci.Ale po kilku przelozeniach odpalilo.
Przy okazji pomyslalem ze podepne przeplywomierz bo Lpg nie ma nic do rzeczy.ruszylem i auto gaslo i cuda sie dzial\y.odlaczylem z powrotem i zaczelo chodzic idealnie...
Wniosek:albo bed mial podlaczony krokowiec albo przeplywomierz.jak krokowiec to musze odlaczyc przeplywomierz jak przeplywomierz to krokowiec plus czarna zylka z tylu kolektora ssacego.wybieram krokowca bo jak juz rano zapali to ladnie trzyma obroty.
Jaja z tym autem mam....hehehehe....kupa smiechu :-x
aha:gdzie jest kopulka w aparacie zaplonowym:ja mam ten co wyglada jak klasyczny tranformator ??
Cibor:
psy si tec, a widzisz, masz nowszy model... Co do tego twojego gazu to mas niezłe jaja!! Ja w LS mam podłączony przepływomierz, krokowy, i ustawiony gaz więc śmiga... Pali od pierwszego lecz odpalam tylko na PB! Jak ojciec miał poldka w gazie to jeździł tylko na LPG i też były problemy rano... Ale to wina była parownika... Według mnie to musi być wszystko niepodłączane! A jak zachowuje Ci się samochodzik na PB, jak jest wszystko podłączone? Czy też szaleje??
Nawigacja
[#] Następna strona