Witam. Właśnie zakupiłem Latrynkę z 98 roku 1.6 114km. Jest oczywiście śliczna i zadbana

ale mam kilka pytań.
Przy większych prędkościach wielu narzekało na to że silnik chodzi głośno. Ja go nie słyszę, bo zagłuszają go szumy od zawieszenia z tyłu. Czy do wymiany mam łożyska, czy ten model tak ma mieć? Czy to opony mogą tak szumieć?
Druga sprawa - przy jeździe próbnej opuściłem szybę od kierowcy, i już się nie podniosła (elektryczna) Pan mi domknął na serwisie, i stwierdził że linka poszła. Czy to droga sprawa i czy będzie zamiennik czy uderzać do ASO?
Trzecia sprawa - w trakcie powrotu zauważyłem że wskaźnik paliwa w pewnym momencie zszedł do połowy (przejechałem 90 km po zatankowaniu na full) gdzie bujał się lekko przez kilka(naście) minut, a po ponownym uruchomieniu wrócił na swoje miejsce czyli pod maks. Czy to normalne, czy pada czujnik??
Czwarta sprawa - stuka coś z tyłu na wybojach (wziąłem go na drogę z płyt betonowych to było głośno) - pomyślałem że to hak się tłucze, bo on chodzi luźno w górę i w dół - czy ktoś to może potwierdzić?
Poza tym auto ma amorki na 80% wszystkie, i na przeglądzie poza wyciekiem spod klawiatury nic nie wyszło. Wygląda jak nowe, jeździ (prawie) jak nowe, więc jestem już z niej dumny:)
Czekam na porady w ww sprawach od doświadczonych latrynowiczów, i pozdrawiam
sochacky
PS. Sprawdzałem ceny łożysk na allegro - są komplety po prawie 500 zł! Ale ta cena mnie trochę przeraża. Czy nie wystrarczy coś takiego?
http://allegro.pl/item745443828_lozysko_kola_tyl_japan_hyundai_lantra_1990_00r.html O so chozi?? Mechanizm szyby 100 zł najtańszy.Dobrze patrze?