Forum > i20
[i20 PB] zmiana lusterek na elektryczne
de_assis:
--- Cytat: "Kolon" ---Mi w nieistniejącym już ASO hyundaia RABA II w Jaworznie tak powiedzieli że musiał bym moduł sterowania lusterkami dokupić, ile w tym prawdy nie wiem bo nie robiłem lusterek gdyż jako jedyny używam auta to mi nie są niezbędne. Dla przykładu montując sterownik centralnego zamka z pilotami (wcześniej miałem centralny tylko na kluczyk) okazało się że mógł sterujący centralnym zamkiem ma tylko 2 opcje zamknij/otwórz bez 3 kanału na np sam bagażnik albo opcji domykanie szyb, więc podejrzewam że rodzaj "zaawansowania" elementów elektroniki zależy od modelu ;) w ASO ci powiedzą najlepiej co i jak trzeba, a nie zdziwił bym się jak by żydy z byłego jaworznickiego serwisu po prostu chciały mnie naciągnąć na większe koszty bo miały nadzieję że się zdecyduje na montaż.
--- Koniec cytatu ---
Masz Classic + 2009 lub 2010? Fajnie ten centralny działa z pilota? Dużo zachodu?
Kolon:
Mam i20 classic+ 2008 ale to to samo co 2009. Centralny na pilota to chyba najlepsza inwestycja w tym aucie do tej pory, brak potrzeby grzebania kluczem i otwieranie na odległość jest bezcenne :D Ja kupiłem sterownik noxon za 59zł. Montaż jest banalny, operujesz tylko na kabelkach pod kierownicą, zasilanie bierzesz z kabelka od lampki sufitowej, 2 kabelki do kierunków, 2 do modułu sterowania zamkami 1 do masy. obierasz odpowiednie kabelki, dokładasz odpowiednie z wiązki sterownika, nakładasz tulejki i zaciskasz, izolujesz i gotowe. U mnie działa cacy :)
DJYendruh:
witam ponownie
u mnie temat się rozwiązał.
zakupiłem elektryczne lusterka na aukcji (komplet z jednego auta), od tego sprzedającego (i z tego samochodu) dokupiłem tez sterownik do drzwi kierowcy.
instalacji u mnie żadnej do lusterek nie było, więc trzeba było dorobić, obyło się bez żadnych dodatkowych modułów.
teraz mam lusterka elektryczne, nawet z kierunkowskazami w lusterkach :-) bo takie lusterka kupiłem. Wszystko hula.
kosmos2011:
Ponownie nadal możesz się przywitać tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=56168#56168
matejo:
Zaciekawił mnie temat zmiany lusterek z manu na elektryczne, sprawdziłem i niestety pociągniętego okablowania brak. Hyundai i20 - 2009 r.
Nawigacja
[#] Następna strona