Forum > i20
[i20 PB] zmiana lusterek na elektryczne
at8033:
Cześć,
chciałem założyć do swojego samochodu (i20, 2012 PB) lusterka podgrzewane. Kupiłem lustra z matą grzewczą, ale po zdjęciu plastików zobaczyłem, że nie bardzo jest jak przeciągnąć przewód do lusterek. Nie widzę tam żadnej kostki ani otworu przelotowego. Lusterka mam zwykłe, regulowane cięgnami i tylko one przechodzą przez drzwi. Nie ma tam za bardzo miejsca na przewód.
Moje pytanie - czy do lusterek z podgrzewaniem albo elektrycznych sama obudowa lusterka wygląda inaczej?
Gdyby udało się przeciągnąć przewód - czy podłączenie powinno być gdzieś pod boczkiem drzwi, czy trzeba będzie prowadzić instalację gdzieś dalej?
Załączam zdjęcia.
--- Cytuj ---At8033 zanim założysz nowy temat użyj funkcji szukaj (jest na górnej belce forum z lewej strony) znajdź podobny temat (może tam nie być odpowiedzi) i tam dopisz pytanie.
http://hyundaiklub.pl/for...hlight=lusterka
http://hyundaiklub.pl/for...hlight=lusterka
kosmos2011 napisał/a:
Gdyby udało się przeciągnąć przewód - czy podłączenie powinno być gdzieś pod boczkiem drzwi, czy trzeba będzie prowadzić instalację gdzieś dalej?
I tu jest zagwostka napisałeś "czy podłączenie" czyli nie pytasz czy jest wiązka (bo wtedy Wróżbita Maciej dziś ma dyżur lub 17 znaków z dowodu rejestracyjnego) do elektrycznych lusterek tylko punkt do podłączenia.
Do czego chciałbyś się podłączyć w drzwiach do centralnego zamka?
--- Koniec cytatu ---
@kosmos2011 uznałem że nie ma sensu odkopywać tematu sprzed 3 lat, no ale ok.
Pytam o punkt podłączenia, bo jak widać na zdjęciach, żadnej kostki przy lusterkach nie ma. Stąd moje pytanie, czy nie jest ona umieszczona gdzieś głębiej pod boczkiem, którego nie zdejmowałem. Różnie to bywa, mogło być połączenie np przy miejscu przełącznika na drzwiach, czyż nie?
17 znaków z dowodu rejestracyjnego: NLHBA51BACZ093344
kosmos2011:
Na górnej belce forum jest profil tam możesz poprawić datę produkcji auta na 2011-10-21 zamiast 2012 (data 2012-01-27 to data pierwszej rejestracji)
Instalacji do podgrzewanych lusterek nie masz.
Zasilanie będzie ze skrzynki z bezpiecznikami w kabinie.
Lusterka podgrzewają się razem z tylną szybą.
Co do przewodów można by zrobić otwór w plastiku tam gdzie wychodzi dźwignia do regulacji lusterka i tam tędy puścić przewody do drzwi.
.
at8033:
Dzięki, właśnie o taką odpowiedź mi chodziło. Czyli jednak trzeba wiercić.
kosmos2011:
Rozbierz obudowę lusterka i wtedy zobaczysz gdzie wywiercić otwór.
Potem przewody w dół pod tapicerkę drzwi.
Nawigacja