Forum > Accent
Opony zimowe - dobór rozmiaru i producenta - Accent '97
TradeStone:
Ja jeszcze latam na letnich, ale zimówki juz są przygotowane i grzecznie czekają na swoją kolej... ja tylko zrobi się chłodniej to będzie szybka zmiana :mrgreen:
hultay:
--- Cytat: "arturl1986" ---A wymieniliscie juz opony na zimowe czy jeszcze czekacie? Bo ostatnio sie cieplej zrobiło i sie włąsnie zastanawiam czy już pora.
--- Koniec cytatu ---
ja zmieniłem przedwczoraj. w ubiegłym roku miałem z tym problem. oponom się nic nie stanie, trochę bardziej się tylko zetrą. ale co z tego jak teoretycznie powinno się je wymieniać co 3 lata.
doman76:
hultay, Co 6 lat, opony które mają 36miesięcy od daty produkcji mogą Ci wcisnąć w sklepie jako fabrycznie nowe
hultay:
--- Cytat: "doman76" ---hultay, Co 6 lat, opony które mają 36miesięcy od daty produkcji mogą Ci wcisnąć w sklepie jako fabrycznie nowe
--- Koniec cytatu ---
człowiek uczy się przez całe życie :) ktoś mi kiedyś taki kit wcisnął.
tak czy inaczej, opony zmieniam co 2-3 sezony. na dłużej nie starczają. tak to jest jak człowiek lubi jeździć bokiem :)
fidel23:
A jak myślicie czy warto kupić opony nowe które mają rok prod 2006? Tak jak pisałem wcześniej robie 60km dziennie więc myśle że jakieś 2-3 sezony chciałbym na nich pojeździć.
Trochę dałem ciała i czekałem za długo a ceny poszły w górę :( I teraz mam wybór między Dębica Frigo 2 albo Sawa Eskimo S3 ale właśnie z 2006r.
Nawigacja
[#] Następna strona