Forum > Accent
Opony zimowe - dobór rozmiaru i producenta - Accent '97
Galus87:
ja bym brał Frigo2 osobiście taka założyłem do Getza w ten piątek. Zapytaj o gwarancje bo mnie wiadomo że Dębica daje 5lat i jest ona uznawana od daty zakupu (z paragonem oczywiście) a nie od daty produkcji. Teoretycznie do 5lat od daty produkcji opona może być sprzedawana jaki nowa. Starsze wracają do producenta i są mielone.
hultay:
--- Cytat: "fidel23" ---A jak myślicie czy warto kupić opony nowe które mają rok prod 2006? Tak jak pisałem wcześniej robie 60km dziennie więc myśle że jakieś 2-3 sezony chciałbym na nich pojeździć.
Trochę dałem ciała i czekałem za długo a ceny poszły w górę :( I teraz mam wybór między Dębica Frigo 2 albo Sawa Eskimo S3 ale właśnie z 2006r.
--- Koniec cytatu ---
zawsze uwazalem, ze nie warto, ale w kontekcie postu powyzej nie wiem juz czy mam racje :)
tak czy inaczej na oponach nie mozna oszczedzac.
kml:
--- Cytat: "Galus87" ---Teoretycznie do 5lat od daty produkcji opona może być sprzedawana jaki nowa. Starsze wracają do producenta i są mielone.
--- Koniec cytatu ---
Dyrektywa unijna mówi o 2 latach a nie o 5. Ja do innego samochodu kupiłem w tym roku opony z zeszłego roku z pełną świadomością ale 2 letnich już bym nie bardzo miał ochotę kupować. IMO max 1 roczne.
clayy:
W tym roku założyłem Nokian W 165/70R13, jak na razie spisują się bardzo dobrze. Gdzieś w necie znalazłem za 111zł/szt.
kml:
--- Cytat: "clayy" ---W tym roku założyłem Nokian W 165/70R13, jak na razie spisują się bardzo dobrze. Gdzieś w necie znalazłem za 111zł/szt.
--- Koniec cytatu ---
Ja mam debice frigo 2 ( też w tym badziewnym rozmiarze) i jestem pod ogromnym wrażeniem tych opon. Powiem szczerze: przeszły moje najśmielsze oczekiwania. W styczniu kupuję drugie dwie do kompletu :)
Nawigacja
[#] Następna strona