Forum > Accent
Opony zimowe - dobór rozmiaru i producenta - Accent '97
kml:
Galus87, spoko przeca to forum nie :)
Zbyszek:
--- Cytat: "Galus87" ---Debica Frigo Directional około 130zł (latałem na nich w Seicento przez 7zim, rewelacyjne na śniegu. Woda błoto dobrze na suchym troszkę gwizdały, ale co z tymi oponkami można było robić na śniegu to bajka)
--- Koniec cytatu ---
Potwierdzam! Choc nie jestem zwolennikiem polskich opon jeśli chodzi o letnie to na zimówki złego słowa nie powiem :-D przetestowałem Dębicę przez kilka sezonów i byłem lepiej niż zadowolony :-D
Co do stosowania węższych rozmiarów opon zimowych to zgadzam się z kolegą kml. Nie widzę sensu stosowania węższych opon przy miejskich warunkach jazdy i przy naszych (na szczęście) słabych zimach :-D. Ja akurat kupiłem swojego hultaja na zimówkach 165/70R13 czyli tak naprawdę mam koło o mniejszej średnicy niż zaleca producent odnośnie 13" (zalecana szerokośc 175/70R13) ale ponieważ są w niezłym stanie to dojeżdżę je jeszcze przez jakieś dwa sezony.
fidel23:
Dziękuję za wszystkie informację :)
Poszukałem, poczytałem trochę opinii, testów i wybór padł na dwa modele:
http://www.netcar.pl/opony/zimowe/osobowe/ceat/CEAT+ARTIC+3,,0,5-0,115533963,szi.html
lub
http://www.netcar.pl/opony/zimowe/osobowe/debica/D%CABICA+FRIGO+2,175%2070R13,4,0,5-0,115525403,szi.html
Macie może jakieś doświadczenia z oponami CEAT? Bo generalnie ludzie piszą że opony
niedoceniane a na prawdę dobre.
kml:
--- Cytat: "fidel23" ---Bo generalnie ludzie piszą że opony
niedoceniane a na prawdę dobre.
--- Koniec cytatu ---
W Polska ludzie mają ten brzydki zwyczaj, że zawsze Ci powiedzią że to co kupili jest ekstra :( Niestety opinie w sieci są bardzo mało miarodajne ;/
Złośnik:
Kolego, nie kupuj Dębicy, szczyt szajsu !!!
Miałem i mało się nei zabiłem. Moż ena suchym jeszcze jako tako, ale na mokrym to jest po prostu ślizgawka jak cholera, a co dopiero na bardziej ubitym śniegu, chlapie czy nie daj Boże lodzie.
To jest gówno a nie opona ! Może ejszcze do Fiata 126P starczy ale nic pozatym !
Żadna opona nei ejst doskonała no ale ludzie - życie Wam nie miłe ?
Nawigacja
[#] Następna strona