Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

ix35 1.6GDI instalacja LPG

<< < (2/14) > >>

gurszczak:
czy ktoś z szanownych kolegów spotkał się z instalacją LDI firmy BRC która to jest dedykowana głównie do KIA i Hyundai do silników GDI? koszt jej jest porównywalny z prince ale może tańsza w eksploatacji.

Waikiki:
Witam, podłączam się pod temat: mam Hyundai iX35 1.6 GDI 99kW i chcę założyć lpg - co sądzicie o tej konfiguracji: Zenit Pro Direct, red. KME i etr. Hana?

gurszczak:
Za jakieś dwa tygodnie montuje do swojego instalacje 6 generacji Prinsa tzw DLM2 mam nadzieje ze to będzie dobry wybór ;) będę informowa jak zachowuje sie auto. Wiem ze już kilka ix jeździ na tej instalacji ale chyba nikt z tego forum.

mariusz 1977:
Cześć,

Też się zastanawiam nad instalacja lpg.
Czekam na Twoje opinie, jaki jest koszt takiej instalacji.
Mi wstępnie zaproponowano instalację LAVATO Direct-SET LPG. Podobno już przetestowana instalacja w tych samochodach i jest ok.

gurszczak:
mariusz 1977, tylko że to jest instalacja z dotryskiem benzyny (20%) więc nie aż taka oszczędność instalacje typowe do GDI to tak jak pisałem ma tylko prins i brc jedno i drugie holenderskie z tej samej "wioski" więc pewnie to samo bo i ceny zbliżone. Koszt zaczyna się od 8k w górę zależy gdzie i co. Tak jak pisałem to instalacja VI gen. i paliwa nie potrzebuje nawet do startu. A jak będzie działać to się okaże.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej