Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
ix35 1.6GDI instalacja LPG
mariusz 1977:
OK.
Tak masz rację, zachęcająca może być tylko cena ok 4500 ( za inst. z dotryskiem).
Może wypowie się ktoś kto już użytkuje jedną czy druga instalację. Za VI gen.8k,a w cenniku jednej z firm jest i 10k to kupa kasy. Warto się dogłębnie przekonać.
Czy w mazowieckim (Warszawie) jest warsztat z doświadczeniem w zakładaniu VI generacji?
gurszczak:
jest LPG Montaż chyba oni montują. Generalnie jak zapłacić 4,5k i mieć jeszcze zużycie benzyny w granicy 15-20% to lepiej dołożyć 3k i już full opcja. Koszt zwrotu będzie dłużysz. Wszystko zależy kto ile km rocznie robi i i czy to naprawdę się opłaca. U mnie wychodzi ze jakiś 1,5 roku i instalacja powinna się zwrócić autem planuje jeszcze trochę pojeździć więc postanowiłem zaryzykować montaż mam na koniec tego tyg. albo początek następnego dam znać jak auto się zachowuje.
trucikmm:
Witam, 31-10-2014 zamontowałem gaz w 1.6 GDI :), po zatankowaniu do pełna gazu 62 litry oraz całego baku benzyny zrobilem 100 km i spalanie to 7 gazu. Z benzyna to nie wiem jeszcze w nastepnym tygodniu zrobie z 500km i cos napisze :) koszt instalacji to 4000 zł netto AUTO MIX Skrzyszów
gurszczak:
trucikmm, gratulacje czekamy na informacje jak auto będzie się sprawować na gazie u mnie montaż w tym tyg prawdopodobnie. Jaką instalacje montowałeś? I czemu 5gen A nie 6??
trucikmm:
witaj Gurszczak, 5 bo cena atrakcyjna za 6 gen to 3 tys więcej i nie ma testów na tym silniku. Jak na razie od wczoraj zrobiłem nie całe 100 km jutro trasa na 300 km zatankuje gaz i paliwo podliczę i się pochwale czy ma sens LPG :) jak na razie 100 km - 7 litrów gazu 18,30zł. Silnik pracuje bez różnicy czy pb czy lpg, moc bez zmian. Rano 5 stopni po 500 metrach przełącza się na lpg, pozro
Nawigacja
[#] Następna strona