Forum > i30 FD

[i30 FD] Wymiana oleju

<< < (2/40) > >>

mario:
Dziękuje ślicznie za wyczerpującą odpowiedz w końcu po to są fora - co byśmy se pomagali :)

kosmos2011:
Zastosuj coś takiego http://liquimoly.pl/serwis/informacje-techniczne-serwis/112-czyszczenie-ukadu-olejowego

Hyundai poleca Shell Helix Ultra AF 5w30 jeśli wybierzesz ten olej to musisz się liczyć że będziesz musiał go wymieniać częściej niż co 15 tyś km.

cinek1:
A nie moge po takim shellu wlac nornalnie np motula?

kosmos2011:
Po takim Castrolu jak wyżej lepiej nie wlewać. Po Shellu możesz  :lol:

mario:
Witam ponownie. No i mam problem nie posłuchałem kolegi - Kosmos2011- i zalałem bez płukanki silnika Castrol Magnatec 10W40 i niestety oleju mi non stop ubywa po przeliczeniu silnik go pali około 0,9 l na 1000 km (brak wycieków) i30 1.4 benzyna 109 km z przebiegiem 81 tys. Dodam że autko chodzi jak szwajcarski zegarek (po nagrzaniu) Niepokoi mnie tylko dziwny zapach z wydechu ( palącej sie gumy) Auto po nagrzaniu nie kopci, jedynie po odpaleniu jakieś 15 min lekko przy-kopca ale to normalne w zimie. Co robić kochani jakieś sugestie mile widziane. Myślę nad zbadaniem spalin, potem pomiar kompresji w cylindrach, czy robić płukankę silnika bo może jakiś pierścień jest zablokowany ???

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej